TÜBITAK 4006 Bilim Fuari Sergi Açilislari Devam Ediyor

Erzincan’da, Yalinca Ortaokulu’nun 2019-2020 dönemine ait TÜBITAK 4006 Bilim Fuari açilisi yapildi.

TÜBITAK 4006 Bilim Fuari Sergi Açilislari Devam Ediyor
2019-2020 dönemine ait TÜBITAK 4006 Bilim Fuari tasarim, inceleme ve arastirma alanlarinda okul ögrencilerinin baslarinda koordine eden bir ögretmenleri ile beraber hazirladiklari projeler sunuldu. Yalinca Ortaokulu’nda gelistirilen projeler büyük begeni topladi.

Açilista, bilim fuari hakkinda bilgi veren Okul Müdürü Cengiz Ergin, “Projeler ögretmenlerin koordinatörlügünde 6-7 ve 8. sinif ögrencileri tarafindan basarili bir sekilde icra edilmistir. Projelerimiz tasarim, inceleme ve arastirma alanlarinda yapilmistir. 2019-2020 dönemine ait TÜBITAK 4006 Bilim Fuari’nda sergilenen projeler su sekildedir;

1- Akilli Servis: Okulun tasima kapsaminda oldugu için ögrencilerin servis araçlarina binerken ve inerken daha dikkatli olmalari için tasarim alaninda Akilli Servis Projesi Türkçe Ögretmeni Cengiz Küçükkaya koordinesinde yapildi.

2- Izleyelim Projesi: Milli Egitim Bakanligi’nin önerdigi ailece izlenebilecek egitici filmleri görsel ve isitsel kategoride Türkçe Ögretmeni Cengiz Küçükkaya koordinesinde yapildi.

3- Okuyan Köy Yalinca Projesi: Vatandaslara ve yöre halkina okuma aliskanligi kazandirma adina yapilan bir proje olup köy meydaninda bulunan iki minibüs duragina mini kitaplik yaptirilarak içine kitaplik konularak hizmete sunuldu. Proje Türkçe Ögretmeni Cengiz Küçükkaya koordinesinde yapildi.

4- Bakalim Denk mi Projesi: Matematiksel islemleri daha kolay hale getirmek için Matematik Ögretmeni Hümeysa Kalkan koordinesinde algoritma / mantiksal tasarim alaninda gelistirilen proje basarili bir sekilde sunuldu.

5- Erzincan’in Yöresel Lezzetleri Projesi: Yörenin mutfak kültürü alaninda Babukko, Ayranasi, Kasefe gibi yöresel yemekler Türkçe Ögretmeni Emine Öbek ve Sosyal Bilgiler Ögretmeni Canan Albayrak koordinesinde sunuldu.

6- Haydi Çamasirlar Içeri Projesi: Steam alaninda Teknoloji ve Tasarim Ögretmeni Sevda Sanli koordinesinde ev hanimlarinin günlük islerini kolaylastirma adina tasarlanmis bir projedir.

7- Erzincan Kelimeler Panosu Projesi: Türkçe ögretmeni Ömer Serif Çolak koordinesinde Erzincan’da eskiden beri kullanilan yöresel sive kelimeler ve günümüz anlamlari alanindaki inceleme projesi icra edildi.

8- Asitli Içecekler Zararlidir Projesi: Bu proje önceden hazirlanmis kaplar içindeki suya çesitli asitli içecekler konularak degisimleri izlenmis ve saf su ile karsilastirilmis bir arastirma projesidir. Proje Fen Bilgisi Ögretmeni Ayse Korkmaz koordinesinde yürütüldü.

9- Sihirli Kolyem Projesi: Saglikli yasam da suyun insan sagligindaki önemi için hazirlanmis olup su içme ihtiyaci oldugunda kolyenin uyari verdigi bir tasarim projesidir. Proje Matematik Ögretmeni Cansu Kosar koordinesinde tasarlandi.

10- 5o’clock Tea Projesi: Inceleme alanindaki bu projenin amaci Ingilizceyi pratik alaninda gelistirmektik. Proje Ingilizce Ögretmeni Cem Civan Inanan koordinesinde yapildi.

11- Yardimina Ihtiyacim Var Projesi: Hasta ve bakima muhtaç yaslilari için özellikle konusamayanlar için bir aparat yardimiyla istek ve ihtiyaçlarinin karsilanmasi için dügmeye basarak uyari isareti veren bir tasari projesidir. Proje okul rehber Ögretmeni Hakan Özege koordinesinde yapilmistir." Diyerek projelerin tanitimini yapti.

Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün, bilim fuarini gezerek okul yöneticileri ve fuar yürütücüsü ögretmenlerden sergi hakkinda bilgi alarak, “Projelerin sergilendigi bu sergide emekleri olan degerli idareci, ögretmen ve ögrencilerimizin kiymetli çalismalarina tesekkür eder, basarilar dilerim.” diye konustu.

Fuar açilisina, Erzincan Il Milli Egitim Müdürü Aziz Gün, Sube Müdürü Yalçin Türkyilmaz, Abdullah Sahin, okul müdürleri, veliler, ögrenciler ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA