Sila Ile Ahmet Kural'in Yeniden Görülen Davasinda Tanik Dinlendi

Oyuncu Ahmet Kural’in sarkici Sila’yi darp ettigi gerekçesiyle yeniden yargilandigi davada tanik dinlendi. Durusmada beyanda bulunan tanik, “Bagrismalar basladi. Biz basta polisi aramayi düsündük. Sonra korktugumuz için aramadik. Sonra olayi magazinlerde görmeye basladik. Vicdan azabi çektik çünkü böyle bir sey bizim de basimiza gelebilir” dedi.

Sila Ile Ahmet Kural'in Yeniden Görülen Davasinda Tanik Dinlendi
Oyuncu Ahmet Kural’in sarkici Sila’yi darp ettigi gerekçesiyle yargilandigi dava karara baglanmis, karar Istinaf Mahkemesi’nce bozulmustu. Bozma kararinin ardindan Kural’in yeniden yargilandigi davanin ikinci durusmasi görüldü.

Istanbul 60’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki durusmada Aile, Çalisma ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati ile taraflarin avukatlari hazir bulundu.

“Korktugumuz için polisi aramadik”

Durusmada tanik olarak dinlenen Çagla Yilmaz, “Arkadasimin evindeydik. Yan tarafta Ahmet Kural’in evi oldugunu biliyorduk. Bagrismalar basladi.

Ahmet Kural, ‘seni öldürürüm o., dayak istiyorsun’ sen seklinde seyler söylemeye basladi.

Biz basta polisi aramayi düsündük. Sonra korktugumuz için aramadik. 2-3 gün sonra olayi magazinlerde görmeye basladik. Vicdan azabi çektik çünkü böyle bir sey bizim de basimiza gelebilir. Bagrisma sesleri duyduk, seslerden dayak attigi kesin bir sekilde belliydi. 15-20 dakika boyunca bagrisma sesleri duyduk. Sila ‘yapma’ diye bagiriyordu” ifadelerini kullandi.

“Müvekkilim tüm Türkiye’nin tanidigi bir sanatçidir”

Tanigin anlatimlarinin olayi dogruladigini belirten Sila’nin avukati Rezan Epözdemir, “Müvekkil tüm Türkiye’nin tanidigi bir kadin sanatçidir. Bu nedenle topluma çikip, kendisine bir seyler yapildigina dair kamuoyuna açiklama yapmaz. Geçen celse durusma savcisinin sundugu mütalaaya dogrultusunda karar verilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kesif yapilmasini talep ediyoruz”

Sanik Ahmet Kural’in avukati Sibel Aydin ise savunmasinda, “Bilimsel mütalaada evlerin arasinda 12 metre oldugu yazilmistir. Arada agaçlar ve duvar bulunmaktadir. Taniklarin ne duydugunu bilmesi imkansizdir. Istinaf Mahkemesi’nin bozma ilami dogrultusunda kesif yapilmasini talep ediyoruz. Mahkeme aksi takdirde ise süpheden sanik yararlanir ilkesi dogrultusunda sanigin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz” diye konustu.

Durusmada görüsü sorulan Cumhuriyet savcisi, ayni sartlarin olusmasinin neredeyse imkansiz oldugu gerekçesiyle kesif talebinin reddedilmesini istedi.

Sanik Ahmet Kural’in avukatinin kesif talebini reddeden mahkeme, sanik avukatlarina tanik beyanina karsi savunma yapmak için 1 haftalik süre vererek durusmayi 14 Temmuz’a erteledi.

Olayin geçmisi

Oyuncu Ahmet Kural, sarkici Sila Gençoglu’nu darp ettigi gerekçesiyle Istanbul 60’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargilandigi davada, 22 Nisan 2019 tarihinde ‘hakaret’, ‘yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarindan toplamda 1 yil 4 ay 20 gün hapse çarptirilmisti. Taraf avukatlari, davanin karara baglanmasinin ardindan dosyayi Istinaf Mahkemesi’ne tasimisti. Dosyayi inceleyen Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi 30’uncu Ceza Dairesi, istinaf basvurularini kabul ederek, yerel mahkemenin kararini bozmustu. Daire kararinda, dosyanin basit yargilama usulü yönünden yeniden degerlendirme yapilmasini ve ‘hakaret’ ile ‘tehdit’ suçlari yönünden de mevcut delillerin degerlendirilmesinde zorunluluk oldugunu belirterek, olay yerinde kesif yapilmasi gerektigini gerekçe göstermisti.
Kaynak: İHA