Sehit Necmettin Ögretmenin Okulunda Hüzünlü Karne Töreni

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde görev yaptigi sirada ögrencilerinin karnelerini dagittiktan sonra memleketi Gümüshane’ye giderken PKK’li teröristlerce kaçirilarak sehit edilen Necmettin Yilmaz’in görev yaptigi okulda karne töreni hüzünlü geçti.

Sehit Necmettin Ögretmenin Okulunda Hüzünlü Karne Töreni
2020-2021 egitim ögretimde hizmete giren ve Sehit Necmettin Yilmaz’in isminin verildigi okulda yapilan karne töreninde, ögretmen ve ögrenciler sehidi andi. Törende Sehit Necmettin Yilmaz’in ögrencisi Mülkiye Subay, sehidin özgeçmisini ve Çanakkale Sehitleri adli siiri okudu. Daha sonra ögrenciler, Batman’da sehit edilen Aybüke ögretmen için Mabutsa Limani türküsünü okudu. Yapilan tören sonrasi ögrencilere karne ve takdir-tesekkür belgeleri Siverek Milli Egitim Müdürü Vekili Mehmet Zülfü Kan ve ögretmenler tarafindan dagitildi.

Siverek Milli Egitim Müdürü Vekili Mehmet Zülfü Kan yaptigi açiklamada, ”Sehidimizin bize emaneti olan çocuklarinin karne dagitim törenine katildik, çocuklarimizin sehidimizi unutmadiklarini görmek bize gurur verdi, Allah rahmet eylesin. Onun bize emaneti olan çocuklari bugün karne aldilar ama çok sevinemediklerini gördük, buruk bir karne sevinci yasadi çocuklar. Çocuklarla konustugumuzda ögretmenlerini çok sevdiklerini söylüyorlardi, gözlerinde o sevgiyi gördüm, onu çok özlediklerini söylüyorlar. Bu çocuklar bu memlekette insallah bu tür olaylarin yasanmamasi için okuyup iyi yerlere geleceklerdir” dedi.

Sehit Necmettin Yilmaz’in ögrencilerinden Birgül Subay, "Necmettin hoca ben 2. siniftayken ögretmenimdi, ben simdi 6. sinifa gidiyorum. Necmettin hoca bize karne verdi ve gitti ve bir daha dönmedi, simdi o aramizda degil. Necmettin hoca simdi burada olsaydi bizimle gurur duyardi, biz onu çok özledik” seklinde konustu.

Ögrencilerden Mihriban Subay da, ”Simdi karnelerimizi aliyoruz, biraz hüzünlü bir mutluluk yasiyoruz ama Necmettin hocamiz yanimizda degil. Ben de ögretmenimin yolunda gidecegim. Ben simdi 6. sinifi bitirdim, 7’ye geçtim, keske ögretmenimiz de burada olsaydi. Allah onun mekânini cennet eylesin nur içinde yatsin” diye konustu.

Kaynak: İHA