Saglik Bakani Fahrettin Koca Kurban Bayrami Için Asiya Dikkat Çekti

Sakarya’da 157 eserin toplu açilis töreninde konusan Saglik Bakani Fahrettin Koca, “Pandemiyi hayatimizdan silebilmek için toplumsal bagisiklik hedefimize ulasmak zorundayiz” dedi.

Saglik Bakani Fahrettin Koca Kurban Bayrami Için Asiya Dikkat Çekti
Sakarya’da 2.6 milyar TL yatirimla hayata geçirilen 157 eser, düzenlenen törenle hizmete açildi. Toplu açilis törenine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, Tarim Bakani Bekir Pakdemirli, Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, AK Parti Grup Baskan Vekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ali Ihsan Yavuz, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Çigdem Karaaslan, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldirim, Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, MHP Grup Baskanvekili Levent Bülbül, Türk-Is Genel Baskani Ergün Atalay, siyasi partilerin Sakarya milletvekilleri, il protokolü ve vatandaslar katildi.



“Fabrikayi nasil ayaga kaldiririz diye düsündük”

Törende ilk olarak söz alan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, “Cumhurbaskanimizin Sakarya’da çok büyük yatirimlari var. Benim de Sakarya ile alakali çok uzun olmasa da kisa bir öyküm var. Demiryollari genel müdürüydüm, Ergün Atalay ile birlikte depremde yikilan fabrikayi nasil ayaga kaldiririz diye düsündük. Bu fabrikayi yeniden yapmayi kararlastirdik. Ve o fabrikayi yeniden yapmak bize nasip oldu. Bugün Türkiye yeni fabrikalarin açilislarina sahitlik ediyor” dedi.

10 yilda 7.6 milyar TL yatirim

Daha sonra kürsüye çikan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ise Sakarya’yi 2023 ün lider sehri yapmak için gece gündüz çalistiklarini söyledi.

Bakan Kurum, “Bugün Sakarya Cumhurbaskanimizin tesrifleri ile tarihi güne sahitlik ediyor yeni eserler ile tanisiyor. Alt ve üst yapi yatirimlarimiz, onlarca okulumuzun yer aldigi 2.6 milyarlik 157 yatirimi Sakarya’mizim hizmetine sunuyoruz. Sehirlerimiz, vatandaslarimiz, ülkemiz, milletimiz için gece gündüz tüm ekibimize çalisiyoruz. Sakarya’miza hizmet etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Sehirlerimizi modern sehirler hale getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. 7.6 milyar son 10 yilda Sakarya’ya çevre ve sehircilik anlaminda yatirim yaptik. Huzurlu hanelerimizi insa etmek için sosyal konutlar projeleri, kentsel dönüsüm projelerimizi gerçeklestiriyoruz. Insallah bu projelerimizle Sakarya da oldugu gibi 81 ilde devam ediyoruz. 81 ilde 81 milyon kare millet bahçesi projelerimizi gerçeklestiriyoruz. Bir millet bahçesini de insallah bugün açiyor olacagiz, amacimiz hedefimiz sizlerin duasini almaktir. Tüm eserlerimizi Sakarya’miza hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.



"Her ferdin en az 1 doz asi olmus olarak Kurban Bayramina girmek istiyoruz"

Bakan Kurum’un ardindan Sakarya’da yapilan saglik yatirimlarina deginen Saglik Bakani Fahrettin Koca da, “Güçlü bir saglik sistemi insanlik için hayati önem tasiyor. Bunun kiymeti korona virüs salgininda bir kez daha ortaya çikti. Dünya’da bununla bas edecek nadir ülkelerden biri olmanin gururunu yasiyoruz. Cumhurbaskanimizin liderligimde alt yapi ile birlikte daglik sistemimizin geldigi nokta yalnizca vatandaslar tarafindan degil uluslararasi örgütler tarafindan takdir edilmekte. 1 milyar lira olan 52 tesisin yapimini hizmete açtik Sakarya’da. Egitim Arastirma Hastanesine bagli Kadin Dogum Hastanesi 370 yatagiyla hizmet vermeye basladi.

10 farkli saglik yatiriminin yapimina devam etmektedir. Insaatina baslanacak olan Sakarya Sehir hastanemizde bunlarin içerisinde. Cumhurbaskanimiz liderligimde 2023 hedefine yürüyen güçlü Türkiye’de sehit hastanelerini saglikta gelinen son nokta olarak hedefliyoruz. Tek bir kampüste vatandaslarimizin saglik ihtiyaçlarinin karsilastigi 1000 yatakli olmakla birlikte yatak kapasitesi artirilacak sekilde planlanmistir. Pandemiyi gündemimizden çikarmaya çalistigimiz bugünlerde saglik çalisanlarimiz insan üstü çaba harcamakta. Asilamada Dünya rekoru kirilmakta. Pandemiyi hayatimizdan silebilmek için toplumsal bagisiklik hedefimize ulasmak zorundayiz, vatandaslarimizin bu suurla hareket etmesini diliyorum. Her ferdin en az 1 doz asi olmus olarak Kurban Bayramina girmek istiyoruz. Açilisini yaptigimiz tesislerin Sakarya’ya hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA