Rektör Polat Kazakistan'da Resmi Temaslarda Bulundu

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Refik Polat, beraberindeki heyet ile birlikte Kazakistan’da ziyaretler gerçeklestirerek görüsmeler yapti.

Rektör Polat Kazakistan'da Resmi Temaslarda Bulundu
Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Refik Polat, beraberinde Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mücahit Coskun ve Uluslararasi Iliskiler Koordinatörü Ögr. Gör. Oya Önalan Çepni ile birlikte Kazakistan’in Baskenti Almati Baskonsolosu Ali Riza Akinci’yi ziyaret etti. Ziyarette konusan Baskonsolos Akinci “Ziyaretinizden memnuniyet duydum. 10 bin uluslararasi ögrencisiyle Türkiye’de ilk siralarda yer alan Karabük Üniversitesi’nin Kazakistan ile kardeslik baglarimizi pekistirecek verimli çalismalar yapmasini umut ediyorum” dedi.

Rektör Polat, “Türki Cumhuriyetlere gerçeklestirdigimiz bu yolculuk, bizim için büyük anlam ifade ediyor. Ayni dinin mensubu oldugumuz, ayni dili konustugumuz bu topraklarda bize eslik eden Karabük Üniversiteli ögrencilerimizin olmasi bizler adina ayri bir gurur sebebi. Bundan dolayi mutluluk duyuyorum. Kardeslik ve gönül bagimiz ebedidir” ifadelerini kullandi.

Kazakistan Nur-Mübarek Misir Islam Medeniyeti Üniversitesi’nde de ikili görüsmeler yapilarak gerçeklestirilen toplantinin ardindan iki üniversite arasinda Mevlana Degisim Programi Protokolü ve momerandum imzalandi. Momerandum, Prof. Dr. Refik Polat ve Kazakistan Nur-Mubarek Misir Islam Medeniyeti Üniversitesinin Rektör Yardimcisi Doç. Dr. Kairat Kurmanbayev tarafindan imzalanmasiyla bu kapsamda, akademik is birligini gelistirmeyi hedefleyen ortak akademik yayin, sempozyum, konferans, seminerler, ortak proje ve organizasyonlar, diger bilimsel faaliyetler ile egitim sürecini gelistirmek için ögretim elemani, ögrenci degisimi gibi konularda anlasma saglandi.
Kaynak: İHA