Prof. Dr. Çobanoglu, 'Folik Asitli Yiyeceklere Ulasilmasi Son Derece Önemli'

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Spina Bifida Hastaligi ve Folik Asit Eksikligi hakkinda konferans veren Prof. Dr. Nesrin Çobanoglu genç kadinlarin folik asitli yiyeceklere ulasmasinin son derece önemli oldugunu söyledi.

Prof. Dr. Çobanoglu, 'Folik Asitli Yiyeceklere Ulasilmasi Son Derece Önemli'
Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse’nin daveti üzerine ilçeye gelen Prof. Dr. Nesrin Çobanoglu Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezinde Spina Bifida Hastaligi ve Folik Asit Eksikligi hakkinda konferans verdi. Programa Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse’nin yani sira vatandaslar katildi.

Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, belediyelerin görevlerinden bir tanesinin de sosyal yardima ihtiyaci olanlarin yaninda olmak oldugunu belirterek, “Bu nedenle ortak bir amaç için buradayiz. Birlikte hareket etmeye de biz variz. Bu konu çok önemli. Hamilelik öncesi folik asit almanin ne kadar önemli oldugunu mutlaka bilmemiz lazim” dedi.

Spina Bifida hastaliginin kalitsal degil dogumsal bir hastalik olduguna dikkat çeken ve bu hastaligin ortaya çikmasinda büyük oranda folik asit eksikliginin etkili oldugunu söyleyen Çobanoglu ise, “Spina Bifida, dogumsal olarak ortaya çikan hastaliklardan birisi. Annenin gebe kalmadan önceki üç ay ve sonrasindaki üç ay içinde folik asit eksikligi nedeniyle meydana gelen bir hastalik. Bu nedenle genç kadinlarimizin folik asitli yiyeceklere ulasmasi son derece önemli. Bu konuda emek veren basta Belediye Baskanimiz Elif Köse hanimefendi olmak üzere herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Konferansin sonunda Baskan Elif Köse konuklara tesekkür plaketi ve Safranbolu’ya özgü çesitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA