Mudanya Lezzet Senligi'nde Coskulu Açilis

Mudanya Belediyesi, ilçenin degerlerini düzenledigi festival ve senliklerle yasatmayi sürdürüyor.

Mudanya Lezzet Senligi'nde Coskulu Açilis
Bagbozumu, zeytin ve Incir senliklerini geleneksel hâle getiren Mudanya Belediyesi’nin kentin mutfak kültürünü tanitmak için sürdürdügü Lezzet Senligi, kortej yürüyüsüyle basladi.

Cumhuriyet Meydani’ndan baslayan yürüyüs, Mudanya Bandosu esliginde Mütareke Meydani’na kadar sürdü. Senlik çerçevesinde 100 stant kuruldu. Senlikte mutfak kültürünün bir parçasi olan Girit yemekleri, zeytin yaglilar, kadinlarin el emegi ürünleri begeniye sunulurken, Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, stantlari tek tek gezerek sertifika verdi.

Lezzet Senligi’nin ilk gününde sevilen sanatçi Mehtap Meral, Mudanyalilara uzun bir aradan sonra keyifli bir gece yasatti. Konserin sonunda Mehtap Meral’e tesekkür eden Mudanya Belediye Baskani Hayri Türkyilmaz, “Uzun bir aradan sonra yine Mudanya’mizin kalbi Mütareke Meydani’nda en güzel sarkilari hep bir agizdan söyledik. Kültür ve sanatin sehri Mudanya’da her sey çok güzel. Burada bulunan her stant Mudanya’nin birlikteliginin, farkliliginin ve güzelliginin bir örnegi. Katilan bütün Mudanyalilara tesekkür ediyorum” dedi.

2 Temmuz Cuma günü 21.00’de Grup Kucaklasma, 3 Temmuz Cumartesi günü 21.00’de Esra Içöz, 4 Temmuz 21.00’de Bahtiyar Özdemir Mütareke Meydani’nda sevenleriyle bulusacak. “En Lezzetli Tatli ve En Iyi Zeytinyagli Yemek” yarismalarinin da yapilacagi senlik, illüzyon gösterileriyle renklenecek.
Kaynak: İHA