Kurtulmus, Denizli'de AK Parti Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda Konustu Açiklamasi

'Türkiye, IHA ve SIHA'larini dünyada fenomen hale getirdi. Artik savas literatüründe IHA ve SIHA'larin verdigi mücadeleler örnek olarak gösteriliyor' 'Bundan sonraki süreçte Türkiye çok daha güçlü bir sekilde yoluna devam edecek. Hedefiniz yoksa yapacak isiniz de yok demektir. Yeniden güçlü büyük Türkiye, yeni ve adil bir dünya talebiyle yola çikiyorsaniz pandemi sartlarinda bile hedeflerinize kararli bir sekilde yürürsünüz'

AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, "Türkiye, IHA ve SIHA'larini dünyada fenomen hale getirdi. Artik savas literatüründe IHA ve SIHA'larin verdigi mücadeleler örnek olarak gösteriliyor." dedi.

Kurtulmus, Denizli Büyüksehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Genisletilmis Il Danisma Meclisi Toplantisi'nda yaptigi konusmada, millete hizmet etme yolunda çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Kendilerinin is yapacagini, digerlerinin ise konusacagini anlatan Kurtulmus, "Bugünden itibaren insallah çalismalarimizi hizlandirarak, daha fazla ve güçlü sekilde vites büyüterek yolumuza devam edecegiz. Bizim digerlerinden farkimiz, biz yapacagiz onlar yikacak. Biz Türkiye'yi ileriye ve yarinlara tasimak için gayret edecegiz, onlar Türkiye'yi ayaklarindan çekip geriletmek için ugrasacak. Dolayisiyla yapmak bize, bozmak onlara. Bütünlestirmek bize, dagitmak onlara. Hiç moralimizi bozmadan adimlarimizi siklastirarak kardeslik, birlik ve beraberlik içerisinde çok daha güçlü bir sekilde yürüyecegiz." diye konustu.

Kurtulmus, 2023 yilina yönelik seçim çalismalarinin basladigini belirterek, "Bir an durmadan ileriye dogru hareket edecegiz. Insallah 2023'te çok çalisarak sayin Cumhurbaskanimizi Recep Tayyip Erdogan'i daha yüksek bir oy oraniyla yeniden cumhurbaskani seçecegiz. Siyasetimizi halkin duasini ve rizasini kazanmak için yapiyoruz. Yeniden güçlü bir Türkiye ideali bizi bir araya getiren esas kimyadir. Bu ideali aramizdan çekersek bizi kardesler toplulugu olarak bir arada tutabilecek bir sey olmaz. Dolayisiyla AK Partili kardeslerimizin, bu davaya inanmis arkadaslarimizin en büyük serefi, içeride güçlü büyük Türkiye'yi yeniden insa etmektir. " degerlendirmesinde bulundu.

Hizmetleri yaparken gönülleri kazanmak istediklerini vurgulayan Kurtulmus, "Bu millet, Tayyip Erdogan'i ve onun yol arkadaslarini sevdi. Simdi gönüllere girmekten bir adim daha yukariya çikiyoruz. Gönüllere girmek zor istir, yürek ve çaba ister. Bir insanin zor aninda sirtini sivazlamak, yokluk aninda yaninda yer almak, çaresizligi sirasinda çare olmak çok zor istir. Emek ve gayret ister. Gayret etmeyenin ve emek vermeyenin gönüllere girmesi mümkün degildir. Milletin gönlüne girmis bir siyasi parti olarak önümüzdeki en temel sinavimiz gönüllerden düsmemektir. Üzerimize düsen yaptigimiz hizmetleri anlatarak idealimize ve fikrimize sahip çikarak halkin gönlünden düsmemeye çalisarak yolumuza devam etmektir." ifadelerini kullandi.

- "Dünyanin en büyük ekonomilerinden birisi olma yolunda ilerleyecegiz"

Kurtulmus, Türkiye'nin Recep Tayyip Erdogan önderliginde salgina ragmen son dönemde uluslararasi alanda önemli adimlar attigina dikkati çekerek, söyle devam etti:

"Birincisi Türkiye'nin Akdeniz'deki varliginin tüm dünyaya gösterilmesidir. Oruç Reis gemisi gidiyor, etrafinda savas uçaklarimiz helikopterlerimiz ve arkasindan da Türk Silahli Kuvvetlerinin gemileri takip ediyor. Türkiye'nin Akdeniz'deki haklarini kaybettirmemek, Türkiye'nin hakkini, hukukunu kurda kusa yem etmemek için Dogu Akdeniz'de variz. 'Dogu Akdeniz'de ne isiniz var?' diyenlere inat Dogu Akdeniz'de variz. Türkiye bugün Akdeniz'de petrol ve dogal gaz ariyor, Karadeniz'de ariyor. Aramaya da devam edecek. Insallah Türkiye'nin en temel sorunu olan cari açik meselesini, buldugumuz dogal gazla petrolle halledecegiz. Dünyanin en büyük ekonomilerinden birisi olma yolunda ilerleyecegiz."

Türkiye'nin savunma sanayide kosar adimla yoluna devam ettigini anlatan Kurtulmus, "Türkiye, IHA ve SIHA'larini dünyada fenomen hale getirdi. Artik savas literatüründe IHA ve SIHA'larin verdigi mücadeleler örnek olarak gösteriliyor. Türkiye dünyanin birçok yerine savunma sanayimizde ürettigimiz ürünleri ihraç ediyor. Türkiye helikopter motoru yapiyor artik. Ülkemiz kendi gemilerinin motorlarini üretiyor. Az kaldi, Türkiye savas uçaklarinin motorlarini da yapacak güce ulasacaktir. Allah'in izniyle büyük gemileri, uçak gemilerini yapacak bir noktaya gelecektir." degerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmus, Türkiye'nin salgin döneminde ekonomik olarak da önemli sinavlar verdigini belirterek, "Bundan sonraki süreçte Türkiye çok daha güçlü bir sekilde yoluna devam edecek. Hedefiniz yoksa yapacak isiniz de yok demektir. Yeniden güçlü büyük Türkiye, yeni ve adil bir dünya talebiyle yola çikiyorsaniz pandemi sartlarinda bile hedeflerinize kararli bir sekilde yürürsünüz." dedi.
Kaynak: AA