Israil Güçleri Bati Seria'daki Yasa Disi Yahudi Yerlesim Birimleri Karsiti Gösteride 87 Filistinliyi Yaraladi

Israil güçlerinin isgal altindaki Bati Seria'da yasa disi Yahudi yerlesim birimi karsiti gösterilere müdahalesinde 87 Filistinli yaralandi, çok sayida kisi de atilan gazdan etkilendi.

Filistinliler, Nablus’a bagli Beyta beldesi, Beyt Decan köyü basta olmak üzere Bati Seria'nin farkli bölgelerinde yasa disi Yahudi yerlesim birimleri karsiti gösteri düzenledi.

Israil güçleri göstericilere göz yasartici gazin yani sira gerçek ve plastik mermiyle müdahale etti. Filistinliler ise tas atarak karsilik verdi.

Filistin Kizilayi'ndan yapilan yazili açiklamada, Israil güçlerinin müdahalesinde 3 kisinin gerçek mermiyle, 84'ünün de plastik mermiyle yaralandigi belirtildi.

- Yaralilar arasinda 3 saglikçi var

Açiklamada ayrica Filistin'e ait bir ambulansin ön camina Israil güçlerince atilan göz yasartici gaz kapsülünün isabet ettigi, ambulansta görevli bir saglik çalisaninin cam kiriklari nedeniyle yaralandigi ifade edildi.

Israil güçlerinin iki gönüllü saglik çalisanini da plastik mermiyle yaraladigi kaydedildi.

Israil'in 1967'de isgal ettigi Bati Seria'da 250'den fazla yasa disi Yahudi yerlesim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 binden fazla Yahudi yerlesimci, Bati Seria'da isgal altinda yasayan Filistinliler için hayati daha da zor hale getiriyor.

Uluslararasi hukuka göre, isgal altindaki Filistin topraklarinda bulunan tüm Yahudi yerlesim birimleri yasa disi kabul ediliyor.

Kaynak: AA