Evlenmek Için Gittigi Meksika'da Hayatini Kaybetti

Meksika’da geçirdigi trafik kazasinda yasamini yitiren 31 yasindaki Arzu Nena Butt’un cenazesi Kusadasi Belediyesi’nin girisimleri ile Türkiye’ye getirildi. Kusadasi’nda topraga verilen genç kadinin annesi Fatma Yetik, “Kizimin cenazesini gurbet ellerde birakmayan Baskanimiz Ömer Günel’e çok tesekkür ediyorum” dedi.

Evlenmek Için Gittigi Meksika'da Hayatini Kaybetti


Evlenmek için gittigi Meksika’da geçirdigi trafik kazasinda Fransiz nisanlisi Swann Nagat (31) ile birlikte yasamini yitiren 31 yasindaki Kusadali Arzu Nena Butt’un bürokratik ve ekonomik nedenlerle bir türlü Türkiye’ye getirilemeyen cenazesi, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in devreye girmesi ile birlikte Kusadasi’na getirilerek topraga verildi.



Arzu Nena Butt’un vefati ile sonuçlanan olaylar, genç kadinin Fransiz nisanlisi Swann Nagat ile evlenmek için Meksiya’ya gitmesi ile basladi.

Evlilik hayali ile çiktiklari yolculuk, kiraladiklari araçla 21 Haziran’da Meksika’nin Villahermosa ve Ciudad del Carmen sehirleri arasindaki karayolunda geçirdikleri trafik kazasi ile son buldu. Anne Fatma Yetik, aci haberi almasinin ardindan kizinin cenazesini Türkiye’ye getirtmek için Disisleri Bakanligi ile iletisime geçti. Ancak anne Fatma Yetik’e, Meksika yasalarina göre, iki gün devlet morgunda bekletildikten sonra özel bir sirkete teslim edilen cenazenin Türkiye’ye transferi için bir ödeme yapmasi gerektigi söylendi.

Kizinin cenazesini Türkiye’ye getirmek için pek çok girisimde bulunan anne Fatma Yetik, sonuç alamayinca Kusadasi Belediyesi’ne basvurdu. “Kizimizi orada birakmayacagiz” diyen Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’in talimati ile harekete geçen Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, sorunu kisa süre içerisinde çözüme kavusturdu. Meksika Konsoloslugu araciligiyla, anne Fatma Yetik adina cenaze firmasina ödeme yapilmasinin ardindan Arzu Nena Butt’un cenazesi Istanbul aktarmali olarak Izmir’e getirildi.

Kusadasi Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne bagli Mezarlik Amirligi yetkilileri tarafindan Kusadasi’na transferi saglanan genç kadin, gözyaslari arasinda Kusadasi’nda topraga verildi.

Hanim Camii’nde ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Yeni Asri Mezarliga defnedilen Arzu Nena Butt’un vefati ailesini ve yakinlarini büyük üzüntüye bogdu.

Anne Fatma Yetik, “Kizimin cenazesini gurbet ellerde birakmayan Baskanimiz Ömer Günel’e çok tesekkür ediyorum. Baskanimiz Ömer Günel ve Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü çalisanlari, bizimle çok yakindan ilgilendiler. Hâlâ yanimizdalar. Yoksa biz cenazemizi alamayacaktik” dedi.

Kaynak: İHA