Ev Hapsi Cezasi Alan Kocasi Pesini Birakmiyor

Adana’da Iranli mimar esi Galavizh Ayoubi Amirabad’i darp ettigi iddiasiyla ev hapsi cezasi alan kisi, karisinin pesini birakmiyor. Amirabad, çocuklariyla bankada islem yaptigi sirada izleme merkezinden esinin yaklastiginin bildirilmesi üzerine avukatindan yardim isteyerek siyasi parti binasina sigindi. Çocuklarinin hayatindan endise eden genç kadin, kocasindan kurtulmak için yardim istedi.

Ev Hapsi Cezasi Alan Kocasi Pesini Birakmiyor
Adana’nin merkez Yüregir ilçesine bagli Atakent Mahallesi’nde 14 Nisan günü komsusuna iftara giden 32 yasindaki Iran uyruklu mimar Galavizh Ayoubi Amirabad, 4 yillik kocasi Z.Ç. (36) tarafindan öldüresiye darp edildi. Galavizh Ayoubi Amirabad’in darp edildigi görüntüler kizi tarafindan sosyal medyada paylasilinca kocasi Z.Ç. polis tarafindan gözaltina alindi ve çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Iranli kadinin mimar oldugu, ülkesinde kadin haklarini savundugu için idama mahkum edildigi ve kaçip Türkiye’ye sigindigi ortaya çikmisti.

18 Mayis tarihinde 22. Asliye Ceza Mahkemesinde darp olayinin ilk durusmasi görüldü.

Mahkeme hakimi taraflari dinledikten sonra sanigi elektronik kelepçe olmadan ev hapsi tedbiriyle tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakti.

Bunun üzerine kocasi Z.Ç., genç kadini ev hapsi cezasi olmasina ragmen sürekli rahatsiz etti. Dün de Amirabad, 2 çocuguyla birlikte merkez Seyhan ilçesine bagli Kayalibag Mahallesi’ndeki bir bankada islem yaparken elektronik kelepçe izleme merkezi, genç kadini ‘esiniz sizin oldugunuz yere yaklasiyor’ diyerek uyardi. Bunun üzerine Amirabad, avukati Oya Tekin’i aradi ve onun yönlendirmesiyle bankanin yaninda bulunan CHP il binasina gitti.

“Buraya aglayarak geldim, çok korkuyorum”

Galavizh Ayoubi Amirabad, kocasinin disari da gezdigini, kendisinin çocuklariyla birlikte ev hapsinde oldugunu belirterek, “Devlet benim kocama ev hapsi verdi, elektronik kelepçesi var. Biz disari çiktik bankadaydik ancak elektronik kelepçe izleme merkezi bizi aradi ve ‘Kocan sana yaklasti’ dedi.

Nasil disari çikiyor, kim izin veriyor bilmiyoruz. Zaten hapis hayatini biz yasiyoruz, o geziyor. Çok korktum. Buraya aglayarak geldim. Çok korkuyorum” diye konustu.



“Eve nasil giderim bilmiyorum”

Esinin kendisini hala tehdit ettigini belirten Amirabad, “Bize sürekli ‘Sizi öldürsem de ceza almam’ diyerek bizi tehdit ediyor. Biz güvenlik istiyoruz. Rahat rahat disari çikamiyoruz. Bir kadin rahat disari çikmiyor ama bir cani disari da rahat rahat geziyor. Korkuyorum. Ben suan çok saskinim. Devlet ona evde kal dedi ama o evde kalmiyor, biz evde kaliyoruz. Suan eve nasil giderim bilmiyorum. Kizim disari çikmak istiyor ama benim o zamanda kalbim titriyor” dedi.



“Kriminolojik bir tiple karsi karsiyayiz”

Avukat Oya Tekin ise Amirabad’in esinin 1 buçuk ay içerisinde 4 defa ev hapsi cezasini ihlal ettigini söyleyerek, “Ilk ev hapsi verildiginden 2 gün sonra elektronik kelepçe izleme merkezi Amirabad’i arayarak ‘kocaniz evininizin 2 buçuk kilometre yakininda kendinizi koruyun’ demis. Bu kadin nasil kendisini koruyacak. En son da Amirabad buraya bankaya geliyor ve yine izleme merkezi ‘esiniz çok yaklasti’ diyerek ikazda bulunuyor. Bir panik halinde beni aglayarak aradi. Bende parti binasina geçin ben hemen geliyorum dedim. Sanigin daha önce isledigi suçlar, cinayet var. Tam kriminolojik bir tiple karsi karsiyayiz. Ancak o sahsa ev hapsi cezasi veriliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA