Erbas Açiklamasi 'Hangi Meslekte Olursaniz Olun Gayeniz, Topluma Ve Insanliga Hizmet Etmek Olmalidir'

Lisans egitimini tamamlayan ögrencilere hitap eden Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Hangi meslekte olursaniz olun gayeniz, topluma ve insanliga hizmet etmek olmalidir. Zira karsiligini sadece Allah’tan bekleyerek Islam’a, milletimize ve insanliga hizmet etme ugrunda yaptiginiz bütün çalismalar ibadettir” dedi.

Erbas Açiklamasi 'Hangi Meslekte Olursaniz Olun Gayeniz, Topluma Ve Insanliga Hizmet Etmek Olmalidir'
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi’nin yurt içi ve uluslararasi burs programlari kapsaminda egitim destegi verdigi ögrenciler için düzenlenen mezuniyet programina katildi.

“Mezuniyetten Mesuliyete” basligiyla çevrim içi düzenlenen programda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, gençlerle beraber olmaktan duydugu memnuniyeti ifade ederek, “Sunu açikça ifade etmek isterim ki, gençlerimizin gözlerinde gördügüm isilti, yüreklerinde hissettigim heyecan ve kararlilik beni ziyadesiyle memnun ediyor. Sizlerden de istirhamim heyecaninizi, azminizi her daim canli tutmanizdir” ifadelerini kullandi.

Erbas, gençlerin dünyanin farkli bölgelerinden gelerek Türkiye’de egitim gördügünü ifade ederek, “Ayni gaye ve duygularla bulustunuz. Beraberce bir egitim süreci geçirdiniz. Inaniyorum ki güzel dostluklar olusturdunuz, güzel anilar biriktirdiniz. Simdi mezun oluyorsunuz. Hepinizi tebrik ediyorum. Ailelerinize ve bu sürece katki sunan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Gençlere büyük bir inancin ve medeniyetin mensuplari olduklarini hatirlatan Prof. Dr. Erbas, “Gerçeklestirdiginiz bütün faaliyetlerde, giristiginiz bütün islerde bunu asla unutmayiniz. Sizler yüzyillarca dünyaya hükmetmis, adalet dagitmis, diger din ve milletlerin zor durumda kaldiklarinda yardim istedikleri büyük bir milletin evlatlari, torunlarisiniz. Sizler her biriniz ecdadimizin merhametini, tecrübesini, adaletini gittiginiz her yerde yasatmaya devam edeceksiniz. Bulundugunuz her yerde inancimizi ve degerlerimizi en güzel sekilde temsil edeceginize inancim tamdir” dedi.



“INSANLIGIN IYILIGI IÇIN MÜCADELE EDEN SAHABENIN BÜYÜK ÇOGUNLUGU 15-20 YAS ARALIGINDAKI GENÇLERDIR”

Erbas, daha güzel bir hayat ve dünyanin insasi için gençlerin hayalleri, çalismalari ve gayretlerinin önemli olduguna vurgu yaparak, “Nitekim Peygamber Efendimiz Mekke-i Mükerreme’de bir cahiliye toplumundan dünyanin en güzel dönemini, asr-i saadeti insa ederken bunu kendisine inanan bir avuç genç Müslüman ile yapmistir. Biliyorsunuz Mekke’de Islam’in zor yillarinda Peygamber Efendimize inanip destek olan, insanligin iyiligi için mücadele eden sahabenin büyük çogunlugu 15-20 yas araligindaki genç insanlardir” açiklamasini yapti.

“IRKINI SEÇMEK KIMSENIN ELINDE DEGIL AMA INANCINI VE AHLAKINI HERKES KENDISI TERCIH EDIYOR”

Erbas, gencin süsünün güzel ahlaki olduguna vurgu yaparak, “En küçük davranislarinizda bile edep, nezaket ve zarafet olsun. Peygamber Efendimiz Müslüman’i ‘elinden ve dilinden diger insanlarin emin oldugu kimse’ olarak tanimlamaktadir. Yine Sevgili Peygamberimiz, ‘Kendisi için istedigini mümin kardesi için de istemeyi, kendisinin hoslanmadigi bir seyi kimseye reva görmemeyi’ imanin ölçüsü olarak bizlere ögretiyor. Irkini, sülalesini, rengini, cografyasini seçmek kimsenin elinde degildir. Ama inancini ve ahlakini herkes kendisi tercih ediyor. Bunun için Allah yegâne deger ölçütü takvadir” dedi.

(Mustafa Cenik /IHA)
Kaynak: İHA