Denizli'de 52 Otizm Özel Egitim Sinifina Materyal Dagitildi

GEKA’nin SOGEP kapsaminda desteklenen, “Otizmli Çocuklara Umut Olalim” projesinde 52 otizm özel egitim sinifina materyal dagitimini es zamanli gerçeklestirildi.

Denizli'de 52 Otizm Özel Egitim Sinifina Materyal Dagitildi


Denizli Il Milli Egitim Müdürlügünün yürütücüsü oldugu, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin destegi ve koordinasyonuyla Güney Ege Kalkinma Ajansinin Bölgede yürüttügü Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda desteklenen “Otizmli Çocuklara Umut Olalim” projesi kapsaminda özel egitim sinifi bulunan okullara materyal dagitimi yapildi. Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici materyal dagitim programindaki yaptigi açiklamada, “Ilimizde bulunan 52 otizm özel egitim sinifina materyal dagitimini es zamanli yapiyoruz. 52 sinifa dagitimi gerçeklestirilen 38 adet materyal ile ögrencilerin dil gelisim, bilissel, duyusal ve psiko-motor alanlarinda gelisiminin saglanmasi amaçladik” dedi.



“Simdiye kadarki en büyük bütçeye sahip çalisma”

Toplam 1 milyon TL bütçe ayrildigini belirten Müdür Ekici, “Otizmli Çocuklara Umut Olalim” Projesi kapsaminda gerçeklestirilen egitimlerle 154 otizm özel egitim sinifi ögretmeninin mesleki uzmanligi artarken, otizmli ögrencilere verilecek mesleki egitimlerle otizmli bireylerin topluma kazandirilmasinda katki saglanacak. Toplam 1 milyon TL bütçesiyle alaninda simdiye kadarki en büyük bütçeye sahip çalisma olan “Otizmli Çocuklara Umut Olalim” projesi, Denizli’de örgün egitim kapsaminda bulunan 350 otizmli ögrenciye, örgün egitim disinda bulunan 18-25 yas araligindaki 60 hafif düzey otizmli bireye ve ailelerine umut olacak” ifadelerini kullandi.

Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP)

GEKA’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin destegi ve koordinasyonuyla, Güney Ege Bölgesi’nde yürüttügü Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP), bölgedeki yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentlesmeden kaynaklanan sosyal sorunlari gidermek ve degisen sosyal yapinin ortaya çikardigi ihtiyaçlara karsilik vermek amacini tasiyor. Ayni zamanda, toplumun dezavantajli kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katilmalarini saglamak, istihdam edilebilirligi artirmak, sosyal içermeyi, sosyal girisimciligi ve yenilikçiligi desteklemek ile sosyal sorumluluk uygulamalarini yayginlastirmak ta programin diger amaçlari arasinda yer aliyor.
Kaynak: İHA