Cumhurbaskani Erdogan, Arifiye'deki Tank Paleti Fabrikasi Çalisanlarina Hitap Etti Açiklamasi (2)

'Bizim seçim tarihimiz belli, Haziran 2023. Bu leblebi, çekirdek isi degil. Siyaset dürüstlük ister, siyasette dürüst olacaksin' '(Altay Tanki) Biz de bütün ekibi insallah sikistiracagiz ve hedef buradan Altay'in bir defa insallah 2023'ün basinda orduya teslim törenini yapacagiz' 'IHA'larimizla, SIHA'larimizla yakinda hizmete girecek olan TIHA'larimizla nasil göklerde destan yaziyorsak yeni nesil Firtina Obüslerimizle Altay Tankimizla da karada ayni basarilara imza atmakta kararliyiz hiç endiseniz olmasin' 'Bize ne dediler? Kimlerin dedigini biliyorsunuz zaten. 'Ne isiniz var Suriye'de? Ne isiniz var Libya'da? Ne isiniz var Karabag'da? Ne isiniz var Dogu Akdeniz'de?' Bunu diyenler ya dünyadan habersiz ya da düsmanin kilicini çekmektedir. Evet, biz Libya'da da variz, Azerbaycan'da da variz, Suriye'de de variz, Dogu Akdeniz'de de variz, olmaya da devam edecegiz' 'Yani bunlar kimin, kim oldugunu hala ögrenememisler. Ya ben bu milletin bir evladiyim. Sen Erdogan'in ne zamandan beri talimatla konusma yaptigini ögrendin. Biz hakkimiz neyse bu hakkimizi söke söke aliriz ve alacagiz. Dogu Akdeniz'de, Kibris'taki özellikle bütün o denizlerde, oralardaki petrol arama islemlerimizi yürütecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, seçim tarihinin belli oldugunu belirterek, "Bizim seçim tarihimiz belli, Haziran 2023. Bu leblebi, çekirdek isi degil. Siyaset dürüstlük ister, siyasette dürüst olacaksin." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Arifiye'deki tank paleti fabrikasini ziyaret ederek, buradaki camide cuma namazini kildiktan sonra, fabrika çalisanlarina hitap etti.

Konusmasinda CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "6 ay sonra seçim var." ifadelerini hatirlatan Erdogan, "Sen bu 6 ayi daha çok konusursun. Bizim seçim tarihimiz belli, Haziran 2023. Bu leblebi, çekirdek isi degil. Siyaset dürüstlük ister, siyasette dürüst olacaksin. Ama dürüstlük bunlarin semtine ugramamis." diye konustu.

Arifiye'deki fabrikada "Firtina Obüsü", "Poyraz mühimmat araci" tasarimi, üretimi ve entegrasyonu çalismalarinin yürütüldügünü dile getiren Erdogan, ülkede tirtilli araçlara ait palet ve aski donanimlarinin tasarim, imalat ve bununla ilgili yenilemesi konusundaki en önemli entegre tesisin burada oldugunu söyledi.

Erdogan, bunun yaninda fabrikada kamu ve sivil kuruluslarin optik sistem ihtiyaçlarini tasarlayan bir atölyenin de bulundugunu, fabrikada yillarca çesitli modellerdeki tanklarin, obüslerin modernizasyonlari, mekanik ve elektronik kalibrasyon hizmetlerinin yapildigini aktardi.

Ayrica Altay Tanki'nin üretimini de burada yapmayi planladiklarini vurgulayan Erdogan, "Simdi yazilimdaki gençlerimize sordum, dedim, 'Ne zaman bitiriyoruz bu isi?' 'En kisa zamanda.' diyorlar. En kisa zaman ne zaman? Artik bize bunu söyleyin. Tabii kendilerine en sonunda sunu söyledim. Dedim ki, '2023'ün basinda bunu yetistirmeye var miyiz?' Siz var misiniz?' Evet, masallah. Biz de bütün ekibi insallah sikistiracagiz ve hedef buradan Altay'in bir defa insallah 2023'ün basinda orduya teslim törenini yapacagiz." ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan, BMC'nin istihdam ettigi ilave mühendislerin de katkisiyla buradaki diger faaliyetleri yürütmenin yaninda, ülkenin yerli ve milli tank projesini de gerçeklestirecegini belirterek, sunlari kaydetti:

"Her ne kadar burasi bir palet fabrikasiysa da ama insallah tanki da burada üretecegiz. Bu donanim da burada var. Tabii biz bu fabrikanin yabancisi degiliz. Yaklasik 9 yil önce, 15 Kasim 2012'de burada 244. Firtina Obüsümüzün gövde kaynagini, belki o günü yasayanlar vardir, sizlerle birlikte atmistik. Bu fabrikamizda 2016 yilina kadar 280 Firtina Obüsü üretilerek Türk Silahli Kuvvetlerimizin hizmetine verildi. Türkiye'nin sinirlarinin korunmasinda ve sinir ötesi harekatlarinda adeta destan yazan Firtina Obüslerinin üretiminde emegi, alin teri olan herkese sahsim, milletim adina sükranlarimi sunuyorum. Geçtigimiz yil itibariyla yeni nesil Firtina Obüslerimizin üretimine basladik. Insallah bundan sonra kahraman topçularimiz çok daha güçlü, çok daha donanimli bir sekilde düsmanlarimizi yer ile yeksan etmeyi sürdürecektir. Libya'da oldugu gibi, Azerbaycan'da oldugu gibi aynen devam edecektir. Türk savunma sanayinin gurur abidesi olan bu fabrikamizi yeni yatirimlarla, yeni insan kaynagiyla, yeni insallah kabiliyetlerle gelecege tasimak boynumuzun borcudur. Bunu sizlerle basaracagiz. Insallah Altay Tankimizin da kendi sinifinin en ileri sistemleriyle donanmis olarak sahada görev yaptigi günleri yakinda görecegiz. IHA'larimizla, SIHA'larimizla yakinda hizmete girecek olan TIHA'larimizla nasil göklerde destan yaziyorsak yeni nesil Firtina Obüslerimizle Altay Tankimizla da karada ayni basarilara imza atmakta kararliyiz, hiç endiseniz olmasin."

- "Biz hakkimiz neyse bu hakkimizi söke söke aliriz ve alacagiz"

Cumhurbaskani Erdogan, gelecek nesillere birakacaklari en büyük mirasin her alanda oldugu gibi savunma sanayisinde de gerçeklestirdikleri eserlerin, hizmetlerin, yatirimlarin oldugunu kaydederek, "Güçlü bir savunma sanayine sahip olmadan istiklalimize ve istikbalimize sahip olamayiz. Önce bunu basaracagiz. Onun için zirhli tasiyicilari çok mu çok önemsiyorum. Çünkü ona güvenle bakiyoruz. Zira bizi bu alana önem ve öncelik vermeye mecbur eden nedir? Savunma sanayindeki güvenilir olmaktir." diye konustu.

Kendileri, dostlari ve tüm insanlik için daha güvenli, daha huzurlu, daha adil bir dünya kurmanin mücadelesini yürüttüklerine isaret eden Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Bize ne dediler? Kimlerin dedigini biliyorsunuz zaten. 'Ne isiniz var Suriye'de? Ne isiniz var Libya'da? Ne isiniz var Karabag'da? Ne isiniz var Dogu Akdeniz'de?' Bunu diyenler ya dünyadan habersiz ya da düsmanin kilicini çekmektedir. Evet, biz Libya'da da variz, Azerbaycan'da da variz, Suriye'de de variz, Dogu Akdeniz'de de variz, olmaya da devam edecegiz. Allah nasip ederse 20 Temmuz'da Kuzey Kibris'tayim. Genis bir ekiple orada olacagiz ve geçen gün Avrupa Komisyon Baskani'yla konusuyoruz, diyor ki 'Duydum ki Kibris'a gideceksiniz.' 'Evet gidecegim.' dedim. 'Ya oradan sert mesajlar vermeseniz.' Dedim, 'Nasil mesajlar verecegimi de bana bildirirseniz, ben o metni orada okurum.' Yani bunlar kimin, kim oldugunu hala ögrenememisler. Ya ben bu milletin bir evladiyim. Sen Erdogan'in ne zamandan beri talimatla konusma yaptigini ögrendin. Biz hakkimiz neyse bu hakkimizi söke söke aliriz ve alacagiz. Dogu Akdeniz'de, Kibris'taki özellikle bütün o denizlerde, oralardaki petrol arama islemlerimizi yürütecegiz. Su anda yürütüyor muyuz? Yürütüyoruz. Sondaj yapiyor muyuz? Yapiyoruz. Sismik arastirmalarimizi yapiyor muyuz? Yapiyoruz ve devamli dogal gazin sinyalleri geldi. Simdi insallah hedef bir an önce oradan dogal gazi çikarmak ve dogal gazi çikardiktan sonra da zaten benim milletim çok daha rahatlayacak, çok daha ucuza dogal gazi kullanma imkanini yakalayacak. Bölgemizdeki dostlarimiz ve kardeslerimiz güven içinde olacak ki insani ve ekonomik iliskilerimizi hep daha ileriye tasiyabilelim. Arifiye'de sizlerin yaptigi iste büyük mücadelenin en önemli unsurlarindan biri olan toplarimizi, tanklarimizi üretmek, çalisir durumda tutmaktir. Rabbim hepinizden razi olsun."

Su anda üzerinde bulundugu otobüsün de BMC'ye ait oldugunu dile getiren Erdogan, "Bu otobüsten sizlere hitap etmek de bizler için ayri bir elhamdülillah zevk. Daha iyisi olacak. Ülkem ve milletim adina her birinize sükranlarimi sunuyorum." diyerek sözlerini tamamladi.

(Bitti)
Kaynak: AA