Çubuk'ta Robotik Kodlama Egitimi Alan Ögretmenlere Sertifikalari Verildi

Ankara Kalkinma Ajansi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde ögretmenlere yönelik hayata geçirilen akilli cihazlar tasarlama ve robotik kodlama egitimi alana ögretmenlere sertifikalari verildi.

Ankara Kalkinma Ajansi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü is birliginde düzenlenen egitime katilan ögretmenlere sertifikalari, Çubuk Kaymakami Adem Keles tarafindan takdim edildi.

Hayri Arslan Ortaokulu Konferans ve Egitim Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine Ilçe Milli Egitim Müdürü Alican Kiliç ve sertifika almayi hak kazanan ögretmenler katildi.

Törenin ardindan AA muhabirine bilgi veren Kaymakam Keles, projenin bir ileri seviyesinin daha yapilmasi için çalismalara basladiklarini söyledi.

Açilan kurslarda egitim alan 60 ögretmenin elde ettikleri bilgi ve beceriyi okullarinda ögrencilerine aktaracagini anlatan Kaymakam Keles, sunlari kaydetti:

‘"Yaklasik 40 bin liralik küçük bir bütçeyle çok ciddi egitimlerin yapildigini burada gördük. Birçok ögretmenimiz bunun ikinci asamasini istedi. Biz de bu konu ile ilgili çalismayi baslattik. Burada ben özellikle bu projeyi düsünen, bunun fikir babasi degerli egitimcilerimize, kalkinma ajansimiza ve sayin valimize çok tesekkür ediyorum. Bugün dünyanin gelismis ülkelerinde teknoloji kullanma ve üretimi konusunun ilkokullara kadar inmis durumda oldugunu görüyoruz. Ülkemizde de bu konuda son yillarda çok ciddi çalismalar yapiyoruz. Kodlama, yazilim ve elektronik konusunda çok güzel çalismalar var. Burada her branstan ögretmenin bu çalismaya, bu kurslara katilmis olmasi bizi ayrica sevindiriyor."

Egitimlere katilan ve sertifikalarini alan 60 ögretmeni tebrik eden Ilçe Milli Egitim Müdürü Alican Kiliç ise ögretmenlerin heyecanlarinin ve azimlerinin gelecegin teminati ögrencileri teknolojik anlamda da en iyi sekilde yetistirmek için umut verici oldugunu belirtti.

Kaynak: AA