Çanakkale Bogazi'nda Müsilaj Temizlik Çalismalarinda 'Deniz Süpürgesi' Kullanilmaya Baslandi

Vali Ilhami Aktas: 'En kisa sürede denizlerin temizlenmesi ve normale dönmesi için tüm kurum ve kuruluslarimizla koordinasyon içerisinde çalismaya devam edecegiz'.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginin "Marmara Denizi Eylem Plani" kapsaminda müsilaja (deniz salyasi) karsi mücadelede Çanakkale Bogazi'nda deniz süpürgesiyle çalisma baslatildi.

Bakanlik tarafindan Çanakkale'ye gönderilen "M. Ecology 1" isimli deniz süpürgesi, iskele ve kordon boyu bölgesinde çalisma yapti.

Çalisma alaninda incelemelerde bulunan Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, yetkililerden bilgi aldi.

Marmara Denizi'nin kisa sürede eskisinden daha temiz hale gelecegini belirten Aktas, "En kisa sürede denizlerin temizlenmesi ve normale dönmesi için tüm kurum ve kuruluslarimizla koordinasyon içerisinde çalismaya devam edecegiz. Vermis oldugu desteklerden dolayi Çevre ve Sehircilik Bakanligimiza tesekkür ediyorum." dedi.

Vali Aktas'a, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide Iskenderoglu, Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Bekir Çelen ve AK Parti Il Baskani Naim Makas da eslik etti.
Kaynak: AA