Büyükçekmece'de Kentsel Dönüsüm Hiz Kesmiyor

Büyükçekmece’de, beklenen büyük Istanbul depremine hazirlik kapsaminda baslatilan kentsel dönüsüm projesi hiz kesmeden devam ediyor. Yapilan çalismalar neticesinde 24 ailenin daha güvenli evlere kavusmasi için, 19 Mayis Mahallesinde 8 dükkan ve 24 bagimsiz bölümden olusan riskli yapilar, Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün katilimiyla yikildi.

Büyükçekmece'de Kentsel Dönüsüm Hiz Kesmiyor
Istanbul’da beklenen büyük deprem öncesi Büyükçekmece’de kentsel dönüsüm hiz kesmeden devam ediyor. 19 Mayis Mahallesinde baslatilan çalismalar neticesinde 24 ailenin daha güvenli evlerine kavusmasi için 8 dükkan ve 24 daire yikildi. Yapilan çalismalari yerinde incelemek için yikim alanina gelen Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün ise yikimla ilgili açiklamalarda bulundu.

“Riskli binalar yikilmadan bize uyku yok”

Deprem geldigi gün hazirliklarin bitmis olmasi gerektigini belirten Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, “ Büyükçekmece’de kentsel dönüsüm bütün hizi ile devam ediyor. Deprem bu binalari yikmadan, insanlarimizin burnu kanamadan biz bu binalari yikiyoruz. Depremde ilçemizde yikilabilecek tüm binalari yikmadan bize uyku haram çünkü hiçbir vatandasimizin zarar görmesini istemiyoruz. 2004’den bu yana yaklasik 30 bin konutun depreme dayaniksiz oldugu tespit edilerek yikimi gerçeklestirildi.

Yani demem o ki su ana kadar 30 bin konut yeniledik. Su anda arkamda görmüs oldugunuz 2 blok ve 24 daireden olusan yapi ilçedeki eski yapilardandir. En ufak bir depremde dahi ayakta durmalari imkansizdir ve yerle bir olacak binalardan biridir. O sebeple burayi da bir an önce yikacagiz ve diger riskli yapilara geçecegiz. Deprem kapimizda bunu biliyoruz fakat ne zaman olacagini bilmiyoruz. Bu sebeple büyüksehir belediyesinin önümüzü açmasi lazim ve bir an önce depreme hazirliklarimizi tamamlamamiz lazim. Eger biz deprem gelene kadar kentsel dönüsümü bitiremezsek on binlerce vatandasimizi kaybederiz” diye konustu.

Kaynak: İHA