Batman'da Asi Ikna Ekipleri Köyleri Gezerek, Asilama Çalismasi Yürütüyor

Asi ikna ekiplerinin çalismasina katilan Il Saglik Müdürü Dr. Hakan Pamukçu: 'Asiya ulasmakta zorluk çeken vatandaslarimizin ayagina giden saglik kahramanlarimiz, onlara Kovid19 asisi uygulamaktadir'

Batman'da asi ikna ekipleri köyleri gezerek, asilama çalismasi gerçeklestiriyor.

Batman'da kamu ve özel hastaneler ile aile saglik merkezlerinde asilama çalismalari araliksiz sürüyor.

Mobil ekipler de asiya ulasmakta zorluk yasayan vatandaslara asi yapmak için köyleri geziyor. Asi yapma konusunda tereddüt eden vatandaslari ikna ekipleri ziyaret ediyor. Ihtiyaç duyuldugu durumlarda Il Saglik Müdürü Dr. Hakan Pamukçu da ikna ekiplerinin çalismasina katiliyor.

Pamukçu, AA muhabirine, Kovid-19 salginini bitirebilmek amaciyla Batman'daki tüm saglik teskilatinin seferber oldugunu söyledi.

Batman'da 120 bin kisiye 170 bin doz asinin yapildigini bildiren Pamukçu, tüm aile sagligi merkezleri, özel ve kamu hastanelerinde asilarin randevulu bir sekilde uygulandigini, mobil ekiplerin de kirsalda asilama çalismalarini araliksiz sürdürdügünü belirtti.

Pamukçu, söyle konustu:

"Asiya ulasmakta zorluk çeken vatandaslarimizin ayagina giden saglik kahramanlarimiz, onlara Kovid-19 asisi uygulamaktadir. Vatandaslarin kafalarinda soru isareti olan yerlerde bizzat aile hekimlerimiz, psiko sosyal merkezimiz, çözülemedigi durumlarda bizzat ben çalismalara katiliyorum. Vatandaslarin kafa karisikligini gidermek istiyoruz. Ikna çalismalari kapsaminda köylerin ileri gelenlerinden de istifade ediyoruz. Köyün kanaat önderlerinden, imamindan, muhtarindan, ögretmenlerinden bu anlamda sayginligi olan herkesten salgini bitirebilmek, asiya ragbeti arttirabilmek adina destek aliyoruz."

Batman'da asiya büyük bir ragbetin oldugunu ifade eden Pamukçu, 15 Temmuz'a kadar yüksek oranda asilama yaparak salginini hem Batman'dan hem de Türkiye gündeminden çikarmak istediklerini kaydetti.

Gürpinar Köyü Muhtari Fahrettin Çelik de, Kozluk mobil saglik ekibinin köylerine gelerek asilama yaptigini aktararak, emegi geçen herkese tesekkür etti.

Tuzluca köyünden Faruk Altuner ise Il Saglik Müdürü Pamukçu'nun köylerine geldigini ve yaptigi bilgilendirmenin ardindan asiya karsi ön yargilarinin kirildigini anlatti.

Köy halkinin asilamadan memnuniyet duydugunu ifade eden Altuner, "Herkese tavsiyemiz bu dönemde asilarini yapmalaridir. Köyümüzün hepsi asi oldu. Saglik ekiplerine tesekkür ediyoruz. Lütfen herkes asisini olsun." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA