Balikesir'de BIGEP Ödül Töreni Düzenlendi

Balikesir'de 2020-2021 egitim ve ögretim yili Basariyi Izleme ve Gelistirme Projesi yil sonu ödül töreni düzenlendi.

Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen program Istiklal Marsi ve Saygi durusuyla basladi.

Balikesir Valisi Hasan Sildak, burada yaptigi konusmada, kentteki egitim kurumlarinin birçok projeye imza attigini söyledi.

Sildak, egitimin önemine vurgu yaparak söyle konustu:

"Gelecek yil itibariyle 168 atölyeyi okullarimizda il genelinde çocuklarimizin ögretmenlerimizin hizmetine sunmus olacagiz, atölyeyi modern egitimin yenilikçi yaklasimlarin en güzel gerçeklestigi ortamlar olmasi açisindan son derece önemsiyoruz. Salonumuzda 86 ögrencimiz var yine okul idarecilerimiz 66 kisi 131 ögretmenimizle bir araya geldik. Degerlendirmelere göre öne çikan ögretmenlerimiz ve yöneticilerimiz onlara yürekten tesekkür ediyorum ve kutluyorum yine çocuklarimizi gençlerimizi ve ögrencilerimizi tebrik ediyorum."

Programda, konusmalarin ardindan ögretmen ve ögrencilere ödülleri verildi.

Programa, Balikesir Valisi Hasan Sildak'in yani sira Balikesir 9. Ana Jet Üssü Komutani Pilot Tuggeneral Kemal Turan, Balikesir Cumhuriyet Bassavcisi Alpaslan Kaplan, AK Parti Balikesir Milletvekili Belgin Uygur, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Il Milli Egitim Müdürü Yakup Yildiz, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Tarik Hekimoglu, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Il Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu, kurum amirleri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Balikesir Valisi Hasan Sildak tarafindan hayata geçirilen BIGEP projesinde, yönetici ve ögretmenlerin mesleki gelisimlerini desteklemek, motivasyonlarini artirmak, ögrencileri egitsel, akademik, mesleki ve kisisel rehberlik hizmetleriyle desteklemek, ögrencilerin ilgi ve yeteneklerine uygun sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerde yer almalarini saglamak ve ögrencilerin çagin gerektirdigi donanimlara (Endüstri 4.0) sahip, gelisime açik, nitelikli bireyler olmalari hedefleniyor.

Kaynak: AA