ADÜ'de KUSI Planlama Ve Gelistirme Kurulu Toplantisi Gerçeklesti

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliginde Tarim Üniversite Sanayi Is Birligi Planlama ve Gelistirme Kurulu Toplantisi gerçeklesti.

ADÜ'de KUSI Planlama Ve Gelistirme Kurulu Toplantisi Gerçeklesti


Toplantiya, Vali Yardimcisi Dr. Ömer Faruk Günay, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Akyol, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Ahmet Bayramer, Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yunus Sahin, il müdürleri, firma temsilcileri ve davetliler katildi.



Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Ahmet Bayramer, açilis konusmasinda dünyada sanayi gelisimi hakkinda bilgi vererek, “Günümüzde üretimi tamamen robotlara devreden, yapay zekayi gelistiren, siber fiziksel sistemlere dayali üretime geçen, insan gücünü fiziksel düzeyden beyinsel düzeye tasimayi basaran ülkeler dördüncü sanayi devrimini baslatmislardir. Sanayi devrimi denilen bu asamada gelismis toplumlarin gerisinde kalmamiz ancak kamu kurum ve kuruluslarimiz üniversitelerimiz, sanayicilerimiz ile inovasyon ve AR-GE çalismalarimiza önem vermemizden, teknolojiye yapilacak yatirimlardan geçmektedir” dedi.



Aydin Valiligi, Üniversitemiz ve Aydin Sanayi Odasi arasinda kamu-üniversite-sanayi is birligi protokolü imzalanacagini belirten Ahmet Bayramer, “Üniversite ögrencilerimize ögrenim süreleri boyunca sanayimizin tüm üretim hatlarinda ve AR-GE Tasarim Merkezi çalismalarinda bulunma firsati tanimamizda teknolojiye yapilacak yatirimlardandir. Protokolün hayata geçirilmesine imkan saglayan Vali Hüseyin Aksoy’a, Vali Yardimcisi Dr. Ömer Faruk Günay’a, Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Pro. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ali Akyol’a tesekkür ederim” dedi ve ilin ihracat ve ithalat verilerini paylasarak konusmasini tamamladi.

Vali Yardimcisi Dr. Ömer Faruk Günay kapanis konusmasinda, ihracat konusunda bilgi birikimi genis kisilerden yararlanmanin önemine vurgu yaparak, “Sanayi sadece satmaktan, ihraç etmekten ibaret degil. Ürettigimiz ürünün kalitesini niteliklerini degistirerek daha geliskin hale getirmek, uygun fiyata üretmeye çalismak, kalitesini arttirarak satislari yükseltmek ve daha çok kazanarak hasilayi arttirarak hem kendimize hem içinde yasadigimiz kente hem de ülkeye daha fazla katkida bulunmak oldukça önemli" diye konustu.



Valilik koordinasyonu ile üniversite-sanayi arasinda protokol hazirlandigini belirten Vali Yardimcisi Dr. Ömer Faruk Günay, protokol sayesinde üniversite sanayi is birliginin devam edecegini bununda taralar ve kent için büyük önem tasidigini ifade etti ve emegi geçenlere tesekkürlerini ileterek konusmasini tamamladi.
Kaynak: İHA