Türkiye'den Gürcistan Ordusuna Teknik Servis Araçlari Destegi

Milli Savunma Bakanligi, Türkiye ile Gürcistan arasinda imzalanan Askeri Mali Isbirligi Anlasmalari (AMIBA) kapsaminda Gürcistan Savunma Bakanligina teknik servis araçlari hibe etti.

Baskent Tiflis'e yakin Orkhevi Askeri Kislasi'nda düzenlenen 4 teknik servis aracinin teslim törenine, Gürcistan Savunma Bakani Juanser Burçuladze, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan Genelkurmay Baskani Tümgeneral Giorgi Matiasvili ile Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiligi Askeri Atasesi Albay Burak Altiner ve diger yetkililer katildi.

Burçuladze ve Yazgan'in araçlari incelemesinin ardindan Albay Altiner ile Gürcistan Savunma Bakanligi Stratejik Planlama Idaresi Baskani Albay Ioseb Nokalaisvili, devir teslim tutanagini imzaladi.

Yazgan, tören sonrasinda yaptigi konusmada, Gürcü ordusunun lojistik imkanlarin artirilmasina destek verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin Gürcistan Silahli Kuvvetlerine verdigi destek sürüyor." dedi.

Iki ülkenin stratejik ortak olduguna isaret eden Yazgan, Türkiye'nin Gürcistan'in NATO ile devam eden entegrasyon sürecini de destekledigini kaydetti.

Bakan Burçuladze de ülkeler arasindaki is birligi anlasmasina göre, bugün Gürcü tarafa 4 aracin hibe edildigini dile getirerek, "Bu, ülkenin hareketlilik ve karsi hareketlik imkanlarin güçlendirilmesine katki saglayacak." ifadesini kullandi.

Milli Savunma Bakanligi, 24 Ocak'ta Gürcistan Savunma Bakanligina lazer telemetreleri ve bir dizi mühendislik ekipmanlari hibe etmisti.

Türkiye, Gürcistan tarafina 27 Aralik 2020'de 35 BMC Neocity 8,5 metrelik dizel otobüs, 12 zirhli is makinesi ve çesitli aparatlar hibe etmisti.

Kaynak: AA