Karabük'te Hayvan Pazarinda Arife Günü Hareketliligi

Karabük’te Kurban Bayrami öncesi kurulan hayvan pazarinda Arefe günü hareketliligi yasaniyor.

Karabük'te Hayvan Pazarinda Arife Günü Hareketliligi
Karabük-Yenice Karayolu Melise mevki’nde kurulan hayvan pazarinda, Kurban Bayrami’na saatler kala hareketlilik yasaniyor. Arefe günü nedeniyle vatandaslar kurban almak için kurulan hayvan pazarina giderek siki pazarliklarin ardindan kurbanliklarini seçtiler.

Küçükbas hayvancilik yapan Muzaffer Senol, satislarin yavas gitmesine ragmen Arefe gününde hareketlilik oldugunu belirtti.

Kastamonu’dan kente kurbanliklarini satmak için geldigini ifade eden Senol, suana kadar 11 tane küçükbas hayvan satabildigini söyledi.



Kurbanlik fiyatlari hakkinda da geçen yila göre fark olmadigini aktaran Senol, 2 bin civarinda olan keçilerin fiyatinin bin 500’e kadar düstügünü kaydetti.

Öte yandan Karabük Valisi Fuat Gürel, Kurban Bayrami öncesi yogun olan canli hayvan pazarini denetleyerek incelemelerde bulundu.

Vali Gürel, Il Tarim Müdürü Çetin Ayvalik ve görevli kontrol ekiplerinden kurbanlik hayvanlar ve alinan tedbirlere iliskin bilgi aldi. Gürel, hem satis yapan hem de kurban almak için pazarda bulunan vatandaslarla görüserek, hayirli alisverisler diledi.
Kaynak: İHA