CHP'li Turgutlu Belediye Baskanindan, Tunç Soyer'e Tepki

CHP’li Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in geçtigimiz günlerdeki Manisa ziyaretinde, Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinin atiklarinin Gediz Nehrine karistigi yönündeki iddialarina tepki göstererek, "Herkes kendi çöplügünü temizlesin, kimseye memleketim üzerinden sov yaptirmam" dedi.

CHP'li Turgutlu Belediye Baskanindan, Tunç Soyer'e Tepki
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani ve Ege Belediyeler Birligi Baskani Tunç Soyer, Izmir Körfezi’ne akan Gediz Nehri’ndeki kirliligin kaynagini tespit etmek için “Temiz Gediz Temiz Körfez” sloganiyla çiktigi turu tamamladi. Soyer’in tur kapsaminda yaptigi degerlendirmede, Turgutlu OSB’nin atiklarini Gediz Nehrine karistirdigina yönelik açiklamalarina CHP’li Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ve Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Hami Özer sert tepki gösterdi.

Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi’nin yapim asamasinda bulunan günlük 15 bin metreküp kapasiteli atik su aritma tesisi projesi son asamaya gelindigini aktaran Turgutlu OSB Baskani Hami Özer, "Ayrica Turgutlu OSB yönetimi; ihaleyi alan yüklenici firmanin yani sira, henüz proje asamasindayken her safhanin denetlenmesi, tesis faaliyete geçtiginde ise uygulanacak tüm prosesin verimliligi arttirmak ve çevre kirliligini en aza indirmek hedefiyle dogrultusunda, 12 Temmuz 2021 tarihinde bir özel proje denetleme firmasi ile kapsamli bir protokol imzalanmistir. Gelecek nesillerimizden emanet aldigimiz doga ve çevremizin korunmasi, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde çevre duyarliligi konusunda hassasiyetle süreç takip edilerek en kisa sürede sonuçlandirilacaktir. Gediz bizim içinde önemli, bizim de hassas noktamizdir” dedi.



"Siyasi sov yaptirmam"

Tunç Soyer’e cevap veren Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin ise Soyer’i siyasi sov yapmakla suçladi. Soyer’in kendileri ile bir araya gelerek teknik anlamda bilgiler almasinin daha dogru olacagini dile getiren Akin: “Herkes kendi çöplügünü temizlesin, kimseye memleketim üzerinden sov yaptirmam. Ben Gediz Nehri havzasindan dogup, büyüyen biriyim. Benim anilarim, çocuklugumun hikayeleri var Gediz’de” dedi.

Baskan Akin, ”Izmir Büyüksehir Belediye Baskanimiz Tunç Soyer’in Turgutlu Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili yaptigi açiklamalari üzülerek takip ettim. Bilgi eksikligi ve olayin muhataplarindan görüs alinmadan yapilan bu açiklama eksik ve hatalidir. Gediz’e zehir akiyor ifadesi Gediz havzasinda büyümüs, orada balik tutmus, yüzmeyi Gediz nehrinde ögrenmis biri olarak benim asla izin verecegim bir sey degildir. Turgutlu Belediye Baskani olarak ilçemize yatirim yapan ve iyi niyetle bu sorunu çözmeye çalisan isadamlarimizin hakkini kimseye yedirmem. Öncelikle aritma zorunlulugu olan 22 fabrikamizin kendi bünyesinde ön aritmasi ve paket aritmasi bulunmaktadir. Organize Sanayi Bölgemizin ortak aritma tesisiyle ilgili olarak göreve geldikten sonra süreci hizlandirdik. Aritma tesisi projemizi ihale sürecine kadar getirdik. Orada bulunan isadamlarimizla birlikte bu konuda çok ciddi mesafeler kat ettik. Bu sorun siyasi sovlarla çözülemez. Bu sorun ancak bizim yaptigimiz gibi konunun tüm bilesenlerini toplayarak ortak akilla çözülebilir. Biz de bu sorunun çözümü noktasinda gerekli tüm adimlari atmis durumdayiz. Tunç Soyer tarafindan baslatilan proje çok anlamli bir projedir ancak yanlis baslamistir. Çözüm noktasinda bize katki sunacak herkese kapimiz açik, bizi dinlemek isteyen herkese kapimiz açik. Ama bu sekilde bizi dinlemeden, olayin muhataplarinin görüslerini almadan hareket eden herkese de her ortamda tepkimizi gösterecegiz. Biz Turgutlu’da yasayan insanlar olarak Turgutlu’yu çok seviyoruz ve daha yesil, daha temiz bir Turgutlu için var gücümüzle çalisiyoruz. Siyasi sovlarla çözülemeyecek bu sorunun en kolay çözümü herkesin kendi çöplügünü temizlemesidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA