Bakanlar Soylu Ve Kurum, Rize'de Afet Bölgesindeki Incelemelerini Sürdürdü

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, sel ve heyelan yasanan Rize'de incelemelerini sürdürdü.

Bakan Kurum ile Yazici, sabah saatlerinde Çayeli'ne bagli Büyükköy beldesinde sel ve heyelandan etkilenen alanlarda inceleme yapti.

Büyükköy Belediye Baskani Hamza Sarihan ile görüsen Kurum, risk nedeniyle tasinmasi degerlendirilen belediye baskanligi binasi için uygun alanlari kontrol etti.

Daha sonra Güneysu ilçesine geçen Kurum ve Yazici, Içisleri Bakani Soylu ile birlikte selden etkilenen alanlarda incelemelerde bulundu, kaymakamlikta toplanti gerçeklestirdi.

Ardindan Rize Afet ve Acil Durum Müdürlügü'ndeki (AFAD) Koordinasyon Merkezi'ne geçen Soylu, Kurum ve Yazici, Güneysu ve Çayeli ilçeleri ile Madenli, Büyükköy ve Muradiye beldelerindeki mahalle ve köy muhtarlariyla toplanti yapti.

Toplantiya Içisleri Bakan Yardimcisi Ismail Çatakli, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekilleri Osman Askin Bak ve Muhammed Avci, Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, AFAD, DSI, Karayollari ile kurumlarin yöneticileri de katildi.

Kaynak: AA