Güpegündüz Gerçeklesen Hirsizlik Kameralara Böyle Yansidi

Eskisehir’de bir sahis tarafindan isletme sahibinin içeride oldugu esnada cep telefonunun çalinma ani güvenlik kameralarina yansidi.

Güpegündüz Gerçeklesen Hirsizlik Kameralara Böyle Yansidi
Olay, geçtigimiz persembe günü ögle saatlerinde Gaffar Okkan caddesinde bulunan bir tatlici dükkâninda gerçeklesti. Isletmeci Tugrul Önaçan mekânin arka tarafindayken, maskeli ve siyah renk spor giyimli bir sahis is yerine giris yapti. Sürekli olarak etrafi kolaçan eden sahis, tezgâhin arka tarafinda bulunan cep telefonunu eline aldi, fakat daha sonra geri birakti. Gergin tavirlariyla dikkat çeken kimligi belirsiz kisi, Önaçan’in bulundugu arka odaya bakmak üzere tezgâhin önünden ayrildi. Daha sonra tekrar ayni noktaya gelerek gözüne kestirdigi cep telefonunu aldi ve kayiplara karisti. Güpegündüz gerçeklesen hirsizlik ani, is yerinin güvenlik kameralari tarafindan saniye saniye kaydedildi.

“Kasada iki telefon vardi, birini fark etmemis”

Güpegündüz gerçeklesen hirsizlik karsisinda saskinliga ugrayan isletmeci Tugrul Önaçan, güvenlik kameralarina yansiyan olayi anlatti. Son bir senedir islettikleri dükkânda daha önce böyle bir olayin baslarina gelmedigini aktaran Önaçan, “Olay, persembe günü ögle saatlerinde, paspas kovasina su doldurmak için arkaya geçtigim sirada yasandi. Bir yildir bu caddedeyiz, hiç böyle bir sey yasanmamisti. Güvenlik kameralarimiz da var. Muhtemelen bizi takip etti ve 30 saniyelik bir bosluktan faydalanarak is yerimize girdi. Kasada 2 tane telefonumuz vardi, bir tanesini fark etmeyip birini almis” diye konustu.



“Bizi karsidan izlemis ve boslugu yakalamis”

Tatli dükkânina giren kimligi belirsiz sahsin asil amacinin kasayi soymak oldugunu düsündüklerini ifade eden Tugrul Önaçan, su sesinden dolayi içeride gerçeklesen hirsizlik olayini duymadigini belirtti.

Çalinan cep telefonunda is yerine ait bazi belgeler ve kisisel dosyalarinin oldugundan bahseden Önaçan, söyle devam etti:

“Muhtemelen amaci kasaya yönelmekti. Dükkâni bos görünce girmis, fakat arkadan sanirim benim seslerimi duydu. Ben su dolduruyordum, sesten dolayi onu duymadim. Ben arkadan ses yapinca kasayi birakip ‘ne alabilirsem alip çikayim’ diye düsünüp telefonu çaliyor. Zaten bence o bizi karsidan izlemis ve boslugu yakalamis. Telefonumun içinde is yerinden önemli faturalar, e-postalar ve aile fotograflarim vardi. Her seyim telefonun içinde gitti. Emniyete de gerekli basvuruyu yaptik. Insallah bir an önce bulunur.”
Kaynak: İHA