Rize'deki Sel Ve Heyelanda Hayatini Kaybeden 2 Kisinin Cenazesi Defnedildi

Törene, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum da katildi.

Rize'de siddetli yagisa bagli olusan sel ve heyelanlar nedeniyle hayatini kaybeden yasli çiftin cenazeleri topraga verildi.

Çarsamba günü ögleden sonra baslayan siddetli saganak sonucu merkeze bagli Muradiye beldesinde üç katli evin heyelan nedeniyle yikilmasiyla yasamini yitiren Cemal ve Hacer Mert'in naasi, beldedeki Heleke Camisi'ne getirildi.

Mert çiftinin cenazeleri, cuma namazina müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan aile kabristanliginda defnedildi.

Burada mezara toprak atan Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, aileye bassagligi dileyerek, "Sayin Cumhurbaskanimizin tüm Muradiye'ye, Rize'ye bassagligi dilekleri var. O da yakinen süreci takip ediyor. Devletimiz tüm birimleriyle, bakanlarimiz, milletvekillerimiz, belediye baskanlarimiz seferberlik ruhu içerisinde. Insallah bu afetin de üstesinden sizlerle hep birlikte gelecegiz. Tekrar basimiz sag olsun." dedi.

Cenaze törenine Mert ailesinin çocuklari ve yakinlarinin yani sira Rize Belediye Baskani Rahmi Metin, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Hakan Dedebagi ile vatandaslar katildi.

Törenin ardindan bölgedeki dere ve heyelan olan alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Kurum, evleri bosaltilmasi gereken vatandaslarla da görüstü.

Kaynak: AA