Battalgazi'de Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, 20-23 Temmuz tarihleri arasinda kutlanacak olan Kurban Bayraminda vatandaslarin kurbanlarini rahat bir ortamda kesmeleri için ilçede 2 adet kurban kesim yerinin vatandaslarin hizmetinde olacagini bildirdi.

Battalgazi'de Kurban Kesim Yerleri Belirlendi
Battalgazi Belediyesi, bu yil da vatandaslarin daha saglikli ve huzurlu bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için ilçe genelinde belirledigi kesim yerlerinde hazirliklarini tamamladi. Belirlenen 2 kesim yerinde vatandaslarin kurbanlarini rahat bir ortamda kesmeleri için gerekli tüm tedbirlerini alan Battalgazi Belediyesine bagli ekipler, kurban kesim yerlerine dezenfektan kutularinin yani sira, tanitim afisleri ve pandemi dönemi sebebiyle uyulmasi gereken kurallar ile alakali uyarici afislerde asmayi ihmal etmedi. Toplum sagliginin korunmasi adina kurban kesim yerlerinde giris ve çikislari da kontrollü bir sekilde saglayacak olan ekipler, sosyal mesafe ve hijyen kurallarina da en üst seviyede uyulmasi için önlemleri siki bir sekilde uygulayacak. Kurban kesim yerlerinde ihtiyaç duyulan posetlerde yine Battalgazi Belediyesi tarafindan ücretsiz olarak dagitilacak.

Battalgazi Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldiklarinin altini çizen Baskan Güder, “Battalgazi Belediyesi olarak vatandaslarimizin kurban bayramini huzur içerisinde geçirmeleri, kurban ibadetlerini de uygun ortamlarda gerçeklestirmeleri için ekiplerimiz çok yogun bir tempoyla çalismaya devam ediyor. Bayram boyunca da çalismaya devam edecekler. Belediyemiz tarafindan belirlenen kurban kesim yerlerimizde hazirliklarimiz tamamlandi. Battalgazi’de 2 adet kurban kesim yerinde vatandaslarimiz kurbanlarini kesebilecek. Belirlenen alanlarda temizlik, çevre düzenleme ve kurban kesim sirasindaki aski tesisatinin olusturulmasi için ekiplerimiz yogun bir mesai yapiyorlar. Vatandaslarimizdan en büyük ricamiz: Belirlenmis olan kurban kesim yerlerinin haricinde, kötü görüntülere sebebiyet verecek, çevre ve insan sagligina zarar verebilecek sekilde sokaklarda, uygun olmayan yerlerde kurbanlarini kesmemeleridir. Özellikle hijyen kosullarina uygun sartlarin saglanmasi için belediye olarak gerekli bütün tedbirler almis durumdayiz” dedi.

Kaynak: İHA