Tokat'ta, Vatandaslar Meydanlari Doldurdu
Tokat’ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinligine vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenisinin ardindan konusmalar yapildi. Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu, milletleri millet yapan tarihi dönemler oldugunu belirterek, “Biz aziz bir milletin ve bir o kadar kutlu tarihin olan bir neslin evlatlariyiz. Söyle bir tarihimize baktigimizda bu aziz Türk millet tarihin her döneminde ülkesi için, vatani için canini feda edercesine vatanina, topragina ve bayragina sahip çikmistir. 15 Temmuz’da tarihi bir andi” dedi.
Milletvekillerinin konusmasinin ardindan kürsüye gelen Tokat Valisi Ozan Balci ise 15 Temmuz sanli direnisinde devleti, milletinin bagimsizligi, bayragi, ezani için sehit olanlari rahmetle andigini belirterek, “Genç yasta vatan topragi için ve milli birlik beraberlik için sehit, gazi oldular. Bu gerçekten büyük bir fedakarlik örnegi. Onlarin önünde saygiyla egiliyorum. Ailelerine de sunu söylemek istiyorum. Devlet, millet olarak sizlere her zaman mütesekkiriz. Her zaman sükran borçluyuz" diye konustu.
Konusmalarin ardindan atletizm ekibinin Gaziosmanpasa Stadyumundan kosarak getirdigi sancak, Vali Dr. Ozan Balci‘ya teslim edildi. Program Il Milli Egitim Müdürlügü müzik ögretmenlerinin ‘Tek Yürek’ müzik dinletisi ile devam etti.
