Japonya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Programi

Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen: 'FETÖ’nün Japonya dahil yurt disindaki yapilanmasiyla mücadele daha da önem kazanmistir'.

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiligi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla sehitleri anma programi düzenledi.

Japonya'da yasayan Türk toplumunun temsilcileri, büyükelçilik çalisanlari ve davetlilerin katildigi program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanliginin hazirladigi "Türkiye Geçilmez" videosunun izlendigi programda Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen konustu.

Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe tesebbüsünün 5'inci yilinda sehitleri rahmetle, gazileri minnetle anan Güngen, "Devletimize yönelik bu tehdidin bertaraf edilmesinde en büyük pay süphesiz kendi iradesi üzerinde bir güç tanimadigini, devletini ve demokratik kazanimlarini korumak için hayatini vermeye hazir oldugunu ortaya koyan Türk halkina aittir." dedi.

Son 5 yilda Türkiye'nin temel önceliklerinden birini yurt disinda FETÖ’yle mücadelenin olusturdugunu kaydeden Güngen, "FETÖ’nün Japonya dahil yurt disindaki yapilanmasiyla mücadele daha da önem kazanmistir." diye konustu.

Japonya’daki kuruluslariyla FETÖ'nün, Türkiye'nin kurumlarinin imajina zarar verme ve Japon makamlarinca muhatap alinma gayreti içinde oldugunu kaydeden Güngen "Japon makamlariyla tüm temaslarimizda FETÖ’nün egitim ve hayir isleriyle ugrasan toplumsal bir hareket kisvesi altinda çalistigini, siyasi ve ekonomik emelleri olan bir suç örgütü, sapkin bir kült grup, amaçlari için masum sivilleri hedef alabilen bir terör örgütü oldugunu, faaliyet gösterdigi ülkeler için de bir risk teskil ettigini vurgulamaya devam ediyoruz." diye konustu.
Kaynak: AA