GÜNCELLEME 2 - Rize'deki Sel Ve Heyelanlarda Ölü Sayisi 2'Ye Yükseldi

Kayip oldugu bildirilen 6 kisiyi arama çalismalari 85 personelle devam ediyorVALILIK AÇIKLAMASI EKLENDI.

Rize'de siddetli yagisa bagli olusan sel ve heyelanlar nedeniyle kayip oldugu bildirilen bir kisinin daha cansiz bedenine ulasildi, ölü sayisi 2'ye yükseldi.

Alinan bilgiye göre, dün ögleden sonra baslayan siddetli saganak sonucu sel ve heyelanlarin yasandigi Güneysu ilçesine bagli Asmaliirmak köyü muhtari Adem Yanik kayboldu. Vatandaslarca yapilan aramanin ardindan Yanik'in cesedi evinin yüz metre asagisindaki dere yataginda bulundu.

Merkeze bagli Muradiye beldesi Orta Mahalle'de yikilan binanin enkazindan bir kadinin cesedi gece geç saatlerde çikartilmisti. Böylece afette yasamini yitirenlerin sayisi 2'ye yükseldi.

Öte yandan, Güneysu ilçenin Yüksekköy köyünde bir ev yikildi. Bölgede haber alinamayan 3 kisi için de ihbar yapilmasiyla kayip sayisi 6'ya yükseldi.

Ekipler, Yüksekköy'deki 3 kisinin yani sira dün aksam saatlerinden itibaren kayip olduklari bildirilen Muradiye beldesinde 2, Güneysu ilçesi Tepebasi köyünde ise 1 kisiyi arama çalismalarina devam ediyor.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, 13 Temmuz Sali baslayip 14 Temmuz Çarsamba günü aksam saatlerinde siddetini arttiran yagislar sonucu merkez, Güneysu ve Çayeli ilçeleri basta olmak üzere il genelindeki birçok yerlesim biriminde çok sayida noktada heyelan ve taskin meydana geldigi belirtildi.

Meteorolojiden alinan bilgiye göre metrekareye Güneysu ilçesinde 207, Çayeli Madenli'de 190, Çayeli ilçe merkezinde 148 kilogram yagis düstügü ifade edilen açiklamada, kayip ihbari yapilan 6 kisiyi arama çalismalarinin halihazirda bölgeye ulasan 85 personelle devam ettigi aktarildi.

Açiklamada, Trabzon, Giresun ve Samsun'dan canli arama ve kadavra köpekleri görevlendirildigi kaydedilerek, "Sahil Güvenlik Komutanligi 30 gemi personeli, 1 sahil güvenlik gemisi ve 5 dalis personeli ile Taslidere mevkisinde saat 06.00 itibariyla çalismalarina baslamistir. AFAD'a bagli il müdürlüklerinden 29 dalgiç, Emniyet Genel Müdürlügünden 10 dalgiç görevlendirilmistir." bilgisi paylasildi.

Kaynak: AA