Bakanlar Soylu, Kurum Ve Karaismailoglu, Rize'de Afet Bölgesindeki Incelemelerini Sürdürdü

Içisleri Bakani Süleyman Soylu: 'Geçmiste aldigimiz tedbirler var ve bunlarin aslinda bu selde ne kadar önleyici oldugunu gördük. Ayni tedbirleri artirarak devam ettirmekle mükellefiz' 'Cografyamiz asiri yagis sonucu olusan topragin yumusamasiyla sele maalesef imkan taniyor. Bunun için vatandaslarimizla el birligiyle, bundan sonra atacagimiz adimlarla bir daha felaketlerle karsilasmamak için bütün birimlerimiz gerekli çalismalari yapiyor'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Rize'deki sel ve heyelana iliskin, geçmiste aldiklari tedbirlerin ne kadar önleyici oldugunu gördüklerini belirterek, "Ayni tedbirleri artirarak devam ettirmekle mükellefiz." dedi.

Bakan Soylu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu ile AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, Güneysu ilçesi ve bazi beldelerinde meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle incelemelerini sürdürdü.

Soylu, Güneysu ilçe merkezinde gazetecilere yaptigi açiklamada, selin ve afetin ortaya koydugu yaralari sarmaya çalistiklarini söyledi.

Ayni zamanda karsi karsiya kalinan durumla ilgili tespitleri sürdürdüklerini ifade eden Soylu, " 8 vatandasimiz kayipti, 6 vatandasimiz vefat etti, rahmet diliyoruz. Biraz önce de bir vatandasimizin cenaze törenine katildik. Diger vatandaslarimiza da ugradik ve taziyelerimizi ilettik." diye konustu.

Soylu, tüm kurumlarin Rize'de çalismalarini birçok alanda sürdürdügünü belirterek, tüm ekiplerin hem kapali köy yollarini açmaya çalistigini hem de kesilen sulari tamir ederek vatandaslarin evine su ulastirmaya çalistigini dile getirdi.

Bir iki yerde kismi de olsa elektrik kesintisinin bulundugunu aktaran Bakan Soylu, sunlari kaydetti:

"Özellikle bu trafolara su girmesinden dolayi bazen de yüksek gerilimde olan arizalarin onarimi saglanacak. O konuda ciddi bir çalisma söz konusu. Bunlarin hepsi yerine gelir ama giden canlarimiz için Allah'tan rahmet diliyoruz. Burada bütün gücümüz ve anlayisimizla vatandasimizin yanindayiz. Allah beterinden korusun. Almamiz gereken tedbirler var. Geçmiste aldigimiz tedbirler var ve bunlarin aslinda bu selde ne kadar önleyici oldugunu gördük. Ayni tedbirleri artirarak devam ettirmekle mükellefiz. Cografyamiz asiri yagis sonucu olusan topragin yumusamasiyla sele maalesef imkan taniyor. Bunun için vatandaslarimizla el birligiyle, bundan sonra atacagimiz adimlarla bir daha felaketlerle karsilasmamak için bütün birimlerimiz gerekli çalismalari yapiyor."
Kaynak: AA