Hakkari'de Il Emniyet Müdür Yardimcisini Sehit Eden Polisin Savciliktaki Ifadesine Ulasildi Açiklamasi

'Kendimi kaybetmistim. Öldürme amaciyla ates etmedim. Ne yaptigimi bilmiyordum'

Hakkari Il Emniyet Müdür Yardimcisi Hasan Cevher'i sehit eden polis memuru Nasuh Çulcu, savcilikta verdigi ifadede, olay aninda kendini kaybettigini, öldürme amaciyla ates etmedigini ileri sürdü.

Cevher'i Polisevinde yemek yedigi esnada silahla 3 el ates açarak sehit eden ve olay yerinden kaçtigi esnada görevli polislerce ayagindan vurularak yarali yakalanan polis memuru Çulcu'nun savcilikta verdigi ifadeye ulasildi.

Çulcu, ifadesinde, hakkinda bir kadin komiseri rahatsiz ettigi gerekçesiyle görevden uzaklastirma karari verildigini anlatti.

Çulcu, bu durumu Il Emniyet Müdür Yardimcisi Cevher ile görüstügünü, kendisine "Ben istifa edecegim ve o kizi da sikayet edecegim" dedigini kaydetti.

Il Emniyet Müdür Yardimcisi Cevher ile tartistigini, kendisine hakaret ettigini ileri süren Çulcu, Polisevinden ayrildiktan sonra açiga alindigini ögrenince silahini alip olay yerine geri döndügünü söyledi.

Yemekhanede tek basina oturan Cevher'in yanina giderek elindeki silahla ates ettigini anlatan Çulcu, "Kendimi kaybetmistim. Öldürme amaciyla ates etmedim. Ne yaptigimi bilmiyordum" diye savunma yapti.

Olaydan sonra elindeki tabancayla söz konusu kadin komiseri aradigini belirten Çulcu, "Karsima çikanlara 'kendimi de kendisini de vuracagim' dedim. Ancak onu bulamadim" dedi.

Çulcu, Polisevinden çikarken, disarida bekleyen polislerce bacagindan vuruldugunu sözlerine ekledi.

Savciliktaki ifadesinin ardindan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Çulcu, cezaevine konuldu.

Kaynak: AA