Salarha Tüneli'nin Tamamlanmasini Horonla Kutladilar

Salarha Belediye Baskani Hasan Kara, Rize il merkezini Salarha ve Muradiye beldelerine baglayan Salarha Tüneli'nin ikinci tüpünün tamamlanmasinin ardindan tünelin insaatinda çalisan isçilere alin terlerini silmeleri için mendil ve gül dagitti.

Rize il merkezini Salarha ve Muradiye beldelerine baglayan Salarha Tüneli'nin tamamlanmasini yöre halki horonlarla kutladi.

Yöre sakinleri, Salarha Tüneli'nin ikinci tüpünün de insaatinin bitmesinin ardindan Dalyan mevkisinde bir araya geldi. Burada toplananlar, araçlarla tünelin Salarha Vadisi'nin çikisina kadar korna çaldi.

Salarha Belediye Baskani Hasan Kara, tünelde emek veren isçilere alin terlerini silmeleri için mendil ve gül dagitti. Daha sonra yöre sakinleri, burada horon oynayarak havai fisek atti.

Salarha Belediye Baskani Hasan Kara, gazetecilere yaptigi açiklamada, henüz açilis yapmadiklarini ve açilisi da en kisa sürede gerçeklestireceklerini söyledi. Tünelde emek veren isçileri onurlandirmak istediklerini ifade eden Kara, "Bizim büyük hayallerimizden birisiydi. Gurur duyuyoruz ve mutluyuz. Insallah açilini da görürüz. Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a, siyasi büyüklerimize bakanlarimiza ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz." dedi.

Salarha Vadisi Yenisehir Kalkindirma ve Dayanisma Dernegi (SALVADER) Baskani Dursun Ali Toptan ise Salarhali olarak çok mutlu ve sevinçli olduklarini belirterek "Vadimize açilan bu ilk tünel Andon'a, Ikizdere'ye, Ovit'e, Ispir ve diger illere de gidecek insallah. Bu yol sadece Salarha Vadisi'yle sinirli kalmayacak. Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a ve yetkililerden bu yolun devamini istiyoruz. Çok güzel bir yatirim." diye konustu.

Bes yildir tünelde çalisan Ali Fil de tünelin tamamlanmasini horonla kutladiklarini belirtti.

Aygün Tula, 1,5 yildir tünelde çalistigini, "Evim Dalyan, köyüm ise Dörtyol'da. 3 dakikaya buradan köyüme çikiyorum. 13 kilometrelik yolu artik 3 kilometrede gidiyoruz." dedi.
Kaynak: AA