Mecliste 'Hain Ve Hirsiz' Tartismasi

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, çikardiklari isçiler için “hain ve hirsiz” kelimelerini kullanmasi Cumhur Ittifaki’nin tepkisine yol açti. Karalar ise, tüm emekçileri kastetmedigini söyledi.

Mecliste 'Hain Ve Hirsiz' Tartismasi
Büyüksehir Belediye meclis toplantisinda MHP Grup Baskanvekili Cemal Demirdag, "Biz hirsiz degiliz, biz hain degiliz. Bizim hainlerle, hirsizlarla isimiz olmaz. Belediyede çalisanlar hirsiz degiller, belediyede çalisanlar hain degiller. Tufanbeyli’de yapmis oldugunuz konusmanizi kiniyorum ve reddediyorum. Sizden çalisan arkadaslarimizdan ve isten atmis oldugunuz arkadaslardan özür dilemenizi beklerdim. Ama yapmadiniz. Aslinda, özür bir erdemliliktir" diye konustu.

AK Parti Grup Baskanvekili Ozan Gülaçti’da, "Çalisan isçiler için hain ve hirsiz damgasini yapistirmanizi siddetle kiniyoruz ve bunu kabul etmiyoruz. Adana Büyüksehir Belediye Baskani olarak Büyüksehir Belediyesi isçileri için söyledigi akil almaz ziyan olmaz sözler. Çikardigi isçiler için öyle bir algi yapiyor ki, çikarilan her isçi için hain, hirsiz damgasi yapistiriliyor, biz bunu buradan kabul etmiyoruz. Siddetle kiniyoruz. Burada varsa hain ve hirsiz hiç kimse çalismak istemez. Bizlerde bu konuda size destegiz. Bankamatikçi varsa çikartin, ilan edin, suç duyurusunda bulunun dedik, yapmadiniz. Her çikarilan isçi için bu damgayi yapistirdiniz. Simdi de hain ve hirsiz damgasi yapistirmak istediniz. Varsa 3-5 kisi olabilir, ancak tüm arkadaslari, tüm emekçileri isinden edip, performansindan edip, çikarip, üzerine aylardir, yillardir tazminatini ödemeyip, kendilerini rezil edeceksiniz, üstelik bu damgalari vuracaksiniz, bunu siddetle kiniyoruz" dedi.

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ise bu elestirileri söyle cevapladi:

"Benim isçiye, emekçiye arsiz, hirsiz deme sansim asla olmaz. Ama bunlar var mi, var. Onlardan dolayi isten atilanlar var mi, var. Bizim dönemimizde de var, adam hurda çalmis, onu isten attik. Ben buna namuslu mu diyeyim? Ben 5 bin kisiye söylemedigimiz siz de biliyorsunuz. Halk da biliyor, bütün çalisanlari kastetmedigimi herkes biliyor. Bizim 13 bin çalisanimiz var, emegiyle çalisan hangi siyasal partiden olursa olsun, hangi görüsten, hangi etnik gruptan olursa olsun asla ayirmayiz. Bunlar bizim evladimiz, hepsinin alinlarindan öpüyoruz, ellerine saglik" diye cevapladi.
Kaynak: İHA