Kovid-19 Nedeniyle Ara Verilen Dogu Ekspresi'nin Kars-Ankara Seferi Yeniden Basladi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollari (TCDD) Tasimacilik AS'nin en uzun rotalarindan biri olarak hafizalarda güzel izler birakan ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda seferleri durdurulan Dogu Ekspresi treni Kars'tan ilk seferine çikti.

Seyahat ve gezi tutkunlarinin yani sira yabanci turist ile üniversite ögrencilerinin de ilgi odagi olan, yolcularina her mevsim masalsi bir yolculuk sunan Dogu Ekspresi treni, ilk seferine Kars Gari'nda düzenlenen törenle basladi.

Kars Vali Vekili Mehmet Zahid Dogu ile Il Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, treni ziyaretlerinde yolcularla sohbet etti.

Dogu, trende yaptigi konusmada, hasretle beklenen Dogu Ekspresi'nin yola çiktigini ifade ederek, "Herkes dört gözle bu treni bekliyor. Her ne kadar normallessek de kurallara uymanizi rica ediyoruz. Maske, mesafe, hijyen kurallarini yerine getirmeliyiz. Asinin gücüyle gelinen süreçte uzun bir zamandir normallesmemize ragmen vaka sayilarindaki düsüsleri görüyoruz. Uzun zamandir trenimiz bekleniyordu. Sag salim gidiniz, sevdiklerinize ulasiniz." dedi.

Hareket memuru sapkasini takan Dogu, hareket diskiyle ilk treni el sallayarak ugurladi.

Kars'tan hareket edip Erzurum, Erzincan, Sivas ve Kayseri güzergahini izleyecek tren, 1310 kilometre yol kat ettikten sonra son duragi Ankara'ya ulasacak.

Kaynak: AA