Hakkari'de '1 Kitap 1001 Sanat' Projesi

Hakkâri Gençlik Merkezine bagli Bin Bir Surat Tiyatro Toplulugu, Erkan Gündüz’ün yazdigi “Darisi Basimiza” adli oyununu sahneledi.

Hakkari'de '1 Kitap 1001 Sanat' Projesi
Hakkâri’de “Kütüphanesiz Okul Kalmasin” sloganiyla “1 Kitap 1001 Sanat” projesiyle seyirci karsisina çikan Bin Bir Surat Tiyatro Toplulugu, merkez egitmenlerinin yönettigi oyunla büyük ilgi gördü. Hakkâri halkinin yogun ilgi gösterdigi oyunda, 1 kitap karsiliginda temin edilen davetiyeler bir günde tükendi. Oyun sonunda toplamda yetiskin ve çocuk kitaplari olmak üzere 250 kitap toplandi.

Hakkâri’de iyi bir baslangiç yapan ekibin asil amacinin bu projeyi tüm Türkiye’ye yaymak ve yeni oyunlarla seyirciyle bulusup yeni kütüphanelerin olusmasina katki saglamak oldugu belirtildi.

Hakkâri Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim’in ve Hakkâri Gençlik Merkezi Müdürü Semsettin Uçar’in destegini alan ekip, önümüzdeki aylarda Hakkâri’de ve farkli illerde tekrar seyirci karsisina çikacak. Proje hakkinda bilgi veren Hakkari Gençlik Merkezi Müdürü Semsettin Uçar; “Sanat, toplumlari aydinlatan isiktir. Bu mesaleyi daha aydinlik yarinlara tasimanin genç tiyatrocu ve sanatin diger alanlarinda emek gösterenlerin görevidir. Sanatin ana amaci olan sosyal sorumluluk ve bilinciyle yapilmasidir. Biz de Hakkari Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Hakkari Gençlik Merkezi Müdürlügü olarak ‘1 Kitap 1001 Sanat’ adiyla projelendirip sahneye profesyonel genç tiyatrocularimiz olan ‘1001 Sanat Tiyatro Toplulugu’ ile hizmet etmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA