Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi 2021'I Rekorla Kapatmak Istiyor

Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Yönetim Kurulu Baskani Hayrettin Uçak, birlik olarak 2021'de rekor ihracat hedeflediklerini ifade etti.

Uçak, yaptigi yazili açiklamada, birligin 2021 yilinin ilk yarisinda, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 18’lik artisla 509 milyon dolarlik yas meyve sebze ve meyve sebze mamulleri ihracati gerçeklestirildigini aktardi.

Salgin döneminde talebi artan tursu ihracatinda bu yil da yükselisin devam ettigini belirten Uçak, ihracatta ön planda bulunan diger ürünlerin ise elma suyu konsantreleri, kurutulmus domates, dondurulmus çilek ve turunçgil konserveleri oldugu bildirdi.

Birlik üzerinden en fazla meyve sebze mamulleri ihracatinin 70 milyon dolarla Almanya'ya gerçeklestigini belirten Uçak, 123 ülkeye meyve sebze mamulleri ihracatinin yapildigini kaydetti.

Uçak, yas meyve sebze ihracatinda ise Rusya'nin basi çektigine isaret ederek, su degerlendirmelerde bulundu:

"6 aylik dönemde ihracatimizin yüzde 18 artis göstermesinden dolayi memnunuz. Sene basinda koyulan 1 milyar 200 milyon dolarlik hedefimize kararlilikla ilerliyoruz. Özellikle yilin son çeyreginde yurt disi faaliyetlerinin baslamasiyla birlik faaliyetlerimiz de hizlanacak. 2021 yilini yeni bir rekorla kapatmaya hazirlaniyoruz."

Kaynak: AA