Du¨zce Teknoloji Yatiriminda Atag?a Gec¸ti

Düzce’de Pandemi dönemiyle birlikte ekonomi alaninda teknolojik yatirimlar ve e-ticaret agi gelismeye basladi.

Du¨zce Teknoloji Yatiriminda Atag?a Gec¸ti
Serbay Interactive ‘e-ticaret dostu platformu’ direktörü Görkem Özdemir, geleceginin ekonomisinin teknoloji yogun is dünyasinda oldugunu belirtti.

Özdemir, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret firmalarinin yatirim için Düzce’yi tercih ettiklerini belirterek, “e-ticaret ile birlikte ekonomi potansiyelleri de artmaya basladi” dedi.

Korona virüsün salgin etkisi nedeniyle emek yogun üretim sistemlerinin yerini teknoloji yogun sistemlere birakmaya basladigina dikkat çeken Özdemir is dünyasinin ve yeni neslin ticaret iliskilerini de buna göre entegre ettigini ifade etti.

Teknik becerilerin gelecegin is dünyasinin alt yapisini olusturduguna deginen Özdemir bu konuda su görüslere yer verdi: “Insanlik tarihi boyunca üretilen veriyi bir yildan daha az sürede üretmeye basladik. Insan-bilgisayar birlikteligi de mikro düzeyde bir sosyo-teknik sistem ve bu sistemin efektif bir biçimde çalisabilmesine bagli sorumlu meslekler ortaya çikardi. Bunlarin basinda da e-ticaret gelmektedir. Gelecegin teknoloji yogun is dünyasina iliskin çok sayida gri alan ve bilinmezlik var. Bu bilinmezliklerin bizi en çok tedirgin eden yanlarindan biri de bu dünyaya adapte olabilme kapasitemiz. Dünyanin yeni üretim ve pazarlama sistemine uyum göstermemiz gerekiyor. Düzce sanayi, tarim ve turizm potansiyeli ile ekonomik degerlerini yeni sistem üzerinden daha verimli ve etkin kullanabilir.”
Kaynak: İHA