Agri'da Kurulan Asfalt Plenti, Kentin Yarim Asirlik Asfalt Ihtiyacini Karsilayacak

Vali Osman Varol: 'Bu kapasitede böyle modern bir asfalt tesisinin bugün burada kurulmus olmasi Agrili hemsehrilerimizin, tüm ilçelerin ve belki de komsu illerimizin hizmetine sunulmus olmasi, Agri için bayram gibi kutlanilmasi gereken bir gündür. Belediye Baskani Savci Sayan: 'Sayin Valimiz ile birlikte insallah merkezde hiçbir yer asfaltsiz kalmayacak. Bunun yaninda yüzlerce köy yolu ve ilçelerimizin ana yollarini Sayin Valimizin destegiyle Il Özel Idaresi'nden bütçe alarak asfaltlayacagiz. Minnetsiz bir sekilde Il Özel Idaresi de kullanacak baska ilçe belediyeleri de kullanacak. Bu bizim için 50 yillik bir yatiririmdir.'

Agri Belediyesi, saatte 340 ton sicak asfalt üretme kapasitesine sahip olan asfalt plenti ile asfaltlanmayan yol birakmayacak.

Agri Belediyesince Ahmed-i Hani Havalimani yolu üzerindeki bölgede kurulumu tamamlanan sicak asfalt plenti için açilis programi düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan programda, Kur'an-i Kerim okundu, ardindan halk oyunlari gösterisi yapildi.

Agri Valisi Osman Varol burada yaptigi konusmada, asfalt plentinin büyük bir proje oldugunu ve bunu hayata geçiren Belediye Baskani Savci Sayan'in önemli bir ise imza attigini söyledi. Asfalt plentinin kapasitesinin çok büyük oldugunu ve bunu hayata geçirmenin vizyon isi oldugunu belirten Varol, söyle konustu:

"Bu kapasitede böyle modern bir asfalt tesisinin bugün burada kurulmus olmasi Agrili hemsehrilerimizin, tüm ilçelerin ve belki de komsu illerimizin hizmetine sunulmus olmasi Agri için bayram gibi kutlanilmasi gereken bir gündür. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Bu inanilmaz bir vizyondur. Bu size esneklik ve güç saglayan bir konudur. Asfalti parayla disarida yapabilirsiniz, bir yerlerden hibe alarak yaptirabilirsiniz ama böyle bir tesisiniz varsa ve Belediye Baskanimiz aslinda projeleri anlatirken belki unutarak bir seyi belirtmeyi unuttular. Sayin Cumhurbaskanimizin bence sevdali ve çok önemsedigini düsündügüm Agri'miz için belediyemize verdigi asfalt ithali yetkisiyle beraber bu tesisi birlestirdiginizde Agri'nin çok önemli bir stratejik güce de sahip oldugunu belirtmek gerekiyor. Bunu gerçeklestirebilmek çok önemli bir vizyon istiyor."

Asfalt plenti sayesinde istenilen zamanda istenilen miktarda sicak asfalt üretilebilecegini vurgulayan Varol, bu sekilde hem belediye alanlarinda hem de Il Özel Idaresi olarak köy yollarinda kullanabileceklerini anlatti.

Belediye Baskani Savci Sayan ise göreve geldigi günden bugüne belediye bünyesine ulasim basta olmak üzere 124 araç kazandirdigini ifade etti. Ankara, Istanbul ve Izmir'den sonra Türkiye'de en büyük dördüncü asfalt plentinin kentte kurulmasinin çok önemli oldugunu vurgulayan Sayan, sunlari kaydetti:

"Sayin Valimiz ile birlikte insallah merkezde hiçbir yer asfaltsiz kalmayacak. Bunun yaninda yüzlerce köy yolu ve ilçelerimizin ana yollarini Sayin Valimizin destegiyle Il Özel Idaresi'nden bütçe alarak asfaltlayacagiz. Minnetsiz bir sekilde Il Özel Idaresi de kullanacak baska ilçe belediyeleri de kullanacak. Bu bizim için 50 yillik bir yatiririmdir."

Asfalt plentini alirken çok zorluk çektigini dile getiren Sayan, "Ben o fabrikanin önünde yattim. Ben asfalt plentinin kurulmasi için genel baskan yardimcilarini firmaya kefil yaptim. Kendi sahsi senetlerimizi verdim. Firmanin genel müdürü burada söylesin. Yeter ki Agri'ya asfalt plenti gelsin. Firma ihaleyi almasina ragmen teminatini yakip 'Ben gelmek istemiyorum.' diyordu. Son anda firmayi ikna ettik. En sonunda basardik ve buraya dev bir tesis kurduk ve bütün Agri'ya hizmet edecek." diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Agri'ya hem destek hem de büyük bir önem verdigini ifade eden Sayan, "Her gittigimizde bize büyük destekleri var. Baska insanlar belki çok duymayabilir, biz de çok dillendirmiyoruz ama Sayin Cumhurbaskanimin Agri'ya özel bir ilgisi var. Kendisi de her anlamda bizi ariyor, kendisine bilgi veriyoruz. Dolayisiyla çok daha büyük projelerimiz var. Bunlari basaracagiz. Birlikte Agri'yi Türkiye ve dogunun parlayan en güzel sehri haline getirecegiz."

Program, kurban kesimi, havai fisek gösterisi ve ilk asfaltin yola dökülmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: AA