Türkiye'nin De Aralarinda Oldugu Çok Sayida Ülke Kovid-19'La Mücadelede Tunus'un Yardimina Kostu

Yurt disindaki Tunuslu dernekler de yardim kampanyasi baslatti.

Türkiye'nin de aralarinda oldugu çok sayida ülke, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarinda görülen artis nedeniyle zor günler geçiren Tunus'a yardim için seferber oldu.

Tunus Cumhurbaskanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Misir tarafindan gönderilen ve tibbi ekipman, ilaç, yogun bakim cihazlari ve oksijen konsantratörleri tasiyan 2 askeri uçak, baskent Tunus'taki El-Uveyne Askeri Üssü'ne ulasti.

Katar'in Tunus Büyükelçiligi de dün yaptigi açiklamada, her türlü tibbi donanima sahip 200 yatakli bir sahra hastanesi ile 100 solunum cihazini tasiyan 2 askeri uçagin Tunus'a ulastigini duyurdu.

Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Çaglar Fahri Çakiralp, dün Tunus Meclis Baskani Rasid el-Gannusi ile görüsmesinde, Türkiye'nin ilerleyen günlerde Tunus'a tibbi malzeme göndermeyi planladigini kaydetti.

Cezayir'de ise Saglik Bakani Abdurrahman bin Buzeyd, yerel basina yaptigi açiklamada, ülkesinin Tunus halkina yardim elini uzatmaya hazir oldugunu dile getirdi.

Açiklamaya göre, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da Tunus Cumhurbaskani Kays Said'i telefonla arayarak, Kovid-19'la mücadelede gerekli ekipmanlari en kisa zamanda temin etmeye hazir olduklarini iletti.

Libya Basbakani Abdulhamid ed-Dibeybe de Said'le dün gerçeklestirdigi telefon görüsmesinde, Kovid-19'la mücadelede Tunus'un yaninda olma ve gerekli saglik ekipmanlarini temin etme konusunda hiçbir çabadan kaçinmayacagini ifade etti.

Kuveyt haber ajansi KUNA'ya göre, Kuveyt Kizilayi, Tunus'un saglik ve tibbi ihtiyaçlarinin karsilanmasina katkida bulunacagini duyurdu.

Yurt disindaki Tunuslu dernekler de ülkenin saglik alaninda yasadigi sikintidan kurtarilmasi için kampanya baslatti.

Alman-Tunus Kültür ve Entegrasyon Dernegi Kovid-19 Kriz Birimi Baskani Leyla ez-Zeytunide AA muhabirine yaptigi açiklamada, 300 oksijen konsantratörü satin almak için para topladiklarini, 100 konsantratörün Tunus'a gönderildigini, digerlerinin de yakinda gönderilecegini kaydetti.

Zeytuni, kampanyaya, "Her Iki Kiyinin Tunuslulari (T2riv), Alman-Tunus Kültür ve Entegrasyon Dernegi, Norveç'teki Zeytune ve Türkiye'deki "Dar Tunus" derneklerinin destek verdigini sözlerine ekledi.

- Son 24 saatte 194 kisi Kovid-19 nedeniyle hayatini kaybetti

Saglik Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, son 24 saatte 194 kisinin virüs nedeniyle hayatini kaybettigi, 9 bin 286 kisinin enfekte oldugu belirtildi.

Açiklamada, ülkedeki toplam can kaybinin 16 bin 244'e, vaka sayisinin 491 bin 21'e, iyilesenlerin sayisinin ise 388 bin 17'ye çiktigi ifade edildi.
Kaynak: AA