Yozgat'ta 250 Kinali Keklik Dogaya Salindi

Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yozgat Sube Müdürlügüne bagil Kanatli Yaban Hayvani Üretim Tesisinde yetistirilen 250 keklik dogaya birakildi.

Yozgat'ta 250 Kinali Keklik Dogaya Salindi
Nohutlu Tepesi'nde düzenlenen etkinlikte, Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Ali Sefa Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, DKMP Sube Müdürü Cihan Egilmez tarafindan 250 keklik dogaya salindi.

DKMP Sube Müdürü Cihan Egilmez, gazetecilere yaptigi açiklamada, 2007 yilindan itibaren Yozgat'ta 172 bin civarinda kinali keklik üretildigini söyledi.

Bu yil ise 16 bin 800'ün üzerinde kinali keklik üretiminin gerçeklestirildigini aktaran Egilmez, "Bu keklikler Akdeniz, Marmara, Ege ve Iç Anadolu bölgelerindeki 13 ilimizde dogaya birakilacak. Yaban hayati ülkemizin en büyük kiymetlerinden birisi, koruyalim ve gerektigi gibi kullanalim. Kesinlikle kaçak avciliga müsamaha göstermeyelim. Keklik palaz döneminde, 9 aylik oluncaya kadar böcek yiyen, proteinle beslenen hayvanlardir. Bu dönemde bulunduklari yerlerde kene ve süneyi tamamen yerler." dedi.

Kaynak: AA