Viransehir Ve Ceylanpinar'a Kati Atik Tesisi Kuruluyor

Türkiye’de mültecilerden etkilenen alanlarda belediye hizmetlerinin iyilestirilmesi amaciyla Ceylanpinar ve Viransehir ilçeleri arasinda entegre kati atik tesisi kurulacak. Viransehir ve Ceylanpinar ilçe belediyelerinin kullanimina sunulacak olan entegre kati atik tesisi projesiyle ilgili Ceylanpinar’da paydas katilim toplantisi gerçeklestirildi.

Viransehir Ve Ceylanpinar'a Kati Atik Tesisi Kuruluyor
Ceylanpinar ile Viransehir ilçeleri arasinda yer alan Arbit bölgesinde kurulmasi planlanan tesis ile ilgili vatandaslara yönelik bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Türkiye’deki Mülteciler Için Mali Yardim Programi (FRIT) kapsaminda sinevizyon sunumu ile baslayan ve ardindan soru cevap ile devam eden paydas katilim toplantisina Ceylanpinar Belediye Baskan Vekili Ibrahim Almaz, Destek Hizmetler Müdür Vekili Adnan Daskiran, mahalle muhtarlari, Suriyeli misafirler ve çok sayida vatandas katildi.

Ceylanpinar Belediye Baskan Vekili Ibrahim Almaz, ‘’Belediye Baskan Vekili olarak gelen heyete çalismalarindan dolayi tesekkür ediyorum. Iki ilçemiz için çok büyük ihtiyaç duyulan projenin hayata geçirilerek Viransehir ve Ceylanpinar’a ilçelerimize bir an önce kazandirilmasini ümit ediyorum. Her iki ilçemize simdiden hayirli ve ugurlu olsun’’ dedi.

Destek Hizmetler Müdür Vekili Adnan Daskiran, ‘’Ilçemizdeki Suriyeli mültecilerin etkilerini azaltmak ve alt yapilarini saglamak adina yapilan proje dahilinde 2016 yilinda 1. etap olan çöp aktarma istasyonu tamamlanmisti. Bu tamamlanmadan sonra her gün bir treyler Büyüksehir Belediyemizce gönderilen tir araciligiyla çöplerimiz kesinlikle burada birakilmadan bertaraf tesisine götürülmekte. Bugün ekipler geldi, bizler de kendilerini agirladik. Baskan Vekilimiz Ibrahim Almaz, muhtarlarimiz ve vatandaslarimizin da katilimlariyla paydas toplantisina katilim sagladik. Gelen yetkili arkadaslarimiz burada bir bilgi sunumu gerçeklestirdi. Verimli bir sunum oldu. Bu projenin 2. etabi henüz tamamlanmadi ve bizler de belediye olarak bu projeyi özlemle önemsiyoruz. Bir an önce bu eksikligin giderilmesini arzu ediyoruz. Projenin hayata geçmesiyle birlikte kooperatiflesmeyle beraber belediyemize nispetten gelir elde edilerek maddi katki saglayacak’’ ifadelerinde bulundu.

Proje Danismani Serkan Küçük Ünsal, "Sanliurfa Büyüksehir Belediyemizin proje yürütücülügünü yaptigi Viransehir-Ceylanpinar entegre kati atik tesisinin çevresel ve sosyal etki degerlendirme çalismalari kapsaminda halkin katilim toplantimizi gerçeklestirdik. Bu kapsamda sorularimizi da aldik ve sikayet mekanizmamizdan bahsettik. Bu konuda da gerekli raporlarimizi yapacagiz. Burada aldigimiz sorulari raporlarimizda isleyecegiz. Sanliurfa Büyüksehir Belediyemizin aldigi sikayetleri degerlendirmesiyle projenin artik insaat asamalarinin baslamasi ön görülmekte hayirli ugurlu olsun’’ seklinde konustu.

Ulucami Mahalle Muhtari Ali Gürel ise, ‘Viransehir-Ceylanpinar entegre kati atik tesisinin ilçelerimize kazandirilmasiyla birlikte artik mahallelerimiz ve çevremiz daha temiz hale gelecek’’ diye konustu.

Kaynak: İHA