'Vatan-Bayrak' Diyerek Yasli Çiftin 160 Bin Lirasini Dolandirdi

Karaman’da kendilerini polis olarak tanitan telefon dolandiricilarina 160 bin lira paralarini kaptiran yasli çift, sahislarin tekrar arayarak para istemeleri üzerine sikayetçi olunca dolandirildiklari ortaya çikti. “Polis arkadas ‘Vatan’ diyecek, siz de ‘Bayrak’ deyip parayi vereceksiniz" diyerek dolandiricilik olayini gerçeklestiren zanli polisin titiz çalismasi sonucu Sanliurfa’da yakalanarak Karaman’a getirildi ve tutuklandi.

'Vatan-Bayrak' Diyerek Yasli Çiftin 160 Bin Lirasini Dolandirdi
Dolandiricilik olayi 17 gün önce Ziya Gökalp Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dolandiricilar telefonla aradiklari emekli gurbetçi 78 yasindaki R.G’ye terörle mücadele polisi olduklarini ve bankadaki hesaplarindan terör örgütüne para aktarildigini, kendilerinin ise parayi güvenli hesaba aktaracaklarini söylediler. Bunun üzerine yasli adam esiyle birlikte tüm söylenenlere inanarak parayi çekip kendilerine verecegini söyledi.



“Polis arkadas ‘Vatan’ diyecek, siz de ‘Bayrak’ deyip parayi vereceksiniz"

R.G. ile telefon irtibatini hiç kesmeyen dolandiricilar, yasli adama kesinlikle bu durumdan kimseye bahsetmemesini istedi. Yasli adamin tamamen inandigina kanaat getiren dolandiricilar harekete geçti. R.G’den bankadaki tüm parasini çekmesini isteyen dolandiricilar, paralari almak için evine sivil polis memuru göndereceklerini söyledi.

Her seyi planlayan dolandiricilar yasli adama evine gelecek olan polis arkadas ‘Vatan’ diyecek, siz de ‘Bayrak’ diyerek parayi arkadasa vereceksiniz dedi.

Yasli adamsa bir gün sonra esiyle birlikte bankaya giderek hesabindaki 13 bin Euro ile 29 bin Türk Lirasini çekti. Yasli çift daha sonra evlerine gelen dolandirici Mehmet Y.’ye poset içerisinde paralari teslim etti. Paralari alan dolandiricilar ise hemen ticari araçla Karaman’i terk etti.

“Dolandirici tespit edilmemek için 4 farkli ticari araca binmis”

Paralari alan dolandiricilar 1 gün sonra tekrar yasli çifti arayarak para istedi. Durumdan süphelenen yasli çift, Asayis Sube Müdürlügüne giderek sikayetçi oldu. Yapilan sorusturma sonucu yasli çiftin telefon dolandiricilari tarafindan dolandirildiklari ortaya çikti. Karaman’a sehirlerarasi otobüsle gelen telefon dolandiricisinin, yakalanmamak ve tespit edilmemek için yasli çiftin evine gidisinde ve kenti terk ederken 4 farkli ticari araca binerek seyahat ettigi ortaya çikti.

“Dolandirici güvenlik kameralarindan tespit edilerek Sanliurfa’da yakalandi”

Yasli çift, dolandiricilarin tekrar telefonla arayarak para istemeleri üzerine Asayis Sube Müdürlügüne giderek sikayetçi oldu. Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla polis, dolandiricilari yakalamak için vakit kaybetmeden çalisma baslatti. Dedektifler dolandiriciyi tespit edebilmek için GBT sorgusu yapilan süpheli sahislar ile sehir genelindeki kent güvenligi yönetim sistemindeki tüm kameralarin görüntülerini incelemeye aldi. Yapilan çalismalar sonunda dolandirici, geldigi Karaman Sehirlerarasi Otobüs Terminalinde ticari taksiye binerken tespit edildi. Takibi sürdüren ekipler sahsin tam eskalini ise kola ve su almak için girdigi bakkal dükkaninin güvenlik kamerasindan belirledi. Sahsin görüntü ve fotograflarini Sanliurfa Emniyeti ile paylasan Karaman Polisi, uyusturucu ve dolandiriciliktan çok sayida sabika kaydi bulunan Hakkari Mehmet lakapli Mehmet Y. oldugunu tespit etti.

“Parayi almadan önce evin yakininda kola içmis”

Dolandirici Mehmet Y., ticari taksi ile gittigi yasli çiftin evinin yaninda bekleyerek bir süre etrafi gözetlemis. Gözetleme yaparken de, bakkal dükkanindan aldigi kolayi içmis. Kola bittikten sonra da parayi alarak oradan hizla ayrilmis.

“Ortak operasyonla sahis yakalandi”

Sahsin yakalanmasi için Karaman Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü, özel bir ekip olusturdu. Özel ekip, Sanliurfa polisi ile birlikte düzenledigi operasyonla telefon dolandiricisi Mehmet Y’yi yakalayarak gözaltina aldi. Karaman’a getirilen zanli islemlerinin tamamlanmasinin ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA