Tibbin Yeni Neferleri Mezuniyet Coskusu Yasadi

Trakya Üniversitesinde, Covid-19 salgini nedeniyle bir yil ara verilen mezuniyet töreni coskusu, Tip Fakültesi Mezuniyet Töreni ile kaldigi yerden görkemli bir sekilde devam ediyor.

Tibbin Yeni Neferleri Mezuniyet Coskusu Yasadi
Covid-19 salgini nedeniyle üniversitelerde uzaktan egitime geçilmesinin ardindan geçtigimiz yil yapilamayan mezuniyet törenleri, salginla mücadeledeki toplumsal basari neticesinde tekrar yapilmaya baslandi. Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi mezuniyet töreninde ögrenciler, yüz yüze mezuniyet coskusu ve gururunu yasadi. Tip egitimlerini basariyla tamamlayan 235 ögrenci, düzenlenen törenle diplomalarini aldi. Trakya Üniversitesi Bandosu tarafindan eglenceli ezgilerle karsilanan ögrenciler, tören alanina veliler ve konuklarin alkislari esliginde geldi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve sehitlerimiz ile Covid-19 salgini nedeniyle hayatlarini kaybeden saglik çalisanlari anisina saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklâl Marsi’nin okunmasiyla baslayan törende, Trakya Üniversitesi Bandosu’nun mini konserinin ardindan açilis konusmalarina geçildi.

Mezun ögrenciler adina bir konusma gerçeklestiren Fakülte Birincisi Dr. Inan Erdem Özdemir, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesinde tip egitimi almak üzere çiktiklari yolculugu mezuniyetle taçlandirmanin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Bugün; Hipokrat, Ibn Sînâ ve Galen’den beri gelen hekimlik sanatini devam ettirecek olmanin onurunu tasiyoruz. Zorlu ve bir o kadar yorucu yolculugun karsiligini alacagimiz bu güzel günde gösterdigimiz çabalarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendini emanet ettigi Türk hekimleri olma yolunda önemli bir adimi geride birakiyoruz. Asil süreç bizim için bundan sonra basliyor. Bu zorlu süreçte, iyi hekim olmak yolunda bizleri egiten, yetistiren ve yolumuzu aydinlatan tüm hocalarimiza huzurlarinizda tesekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Edirne Tabip Odasi Baskani ve Trakya Üniversitesi Adli Tip Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Altun, genç hekimlerden meslek yasamlari boyunca meslek onuruna, hekim-hasta iliskilerine ve hekimlik meslegi etik kurallarina uygun davranmalarini beklediklerini dile getirerek “Hekimlik meslegini, sizlere ögretilen bilimsel ve etik kurallar isiginda, mesleki ahlak ve iyi hekimlik degerlerinden ayrilmadan sürdüreceginize ve gittiginiz her yerde bizleri gururlandiracaginiza yürekten inaniyoruz” dedi.

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Muzaffer Demir de ülkemizin saglik ordusuna yeni neferler katmanin gurur ve mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Mezunlarimiz arasinda Afganistan, Bulgaristan, Kosova, Kuzey Makedonya, Moritanya, Suriye, Misir ve Yunanistan gibi ülkelerden de ögrenciler var. Kültürümüzü ve almis olduklari egitimleri ülkelerine tasiyacaklari, burada edindikleri bilgilerle ülkelerine hizmet edecekleri için Trakya Üniversitesi olarak oldukça gururluyuz. Tip egitiminin temel amaci iyi hekimler yetistirmektir. Iyi hekim demek, iyi insan demektir. Iyi hekim, meslegini yüregiyle yapan ve bunun için aklini, becerilerini kullanarak davranissal degisim olusturan ve elde ettigi yetenekleri toplumun yararina kullanan meslek erbabi demektir. Her birinizin gelecekte daha büyük basarilara imza atacagina olan inancimiz tamdir. Hayallerinizin pesinden gidin ve asla vazgeçmeyin” seklinde konustu.

Kendisi de bir hekim olan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, ögrencileri, ögretim üyeleri ve velileri tebrik ederek basladigi konusmasinda Edirne’nin tarih boyunca bilimin, kültürün, sanatin ve sagligin merkezi oldugunu hatirlatarak, “Trakya Üniversitesi Tip Fakültesi, 1488’te kurulan Sultan II. Bayezid Tip Medresesi ve Darüssifasinin, Edirne’de baslattigi gelenegin mirasçisidir. Sizleri, o dönem buradaki saglik ve tip egitimi geleneginin son temsilcileri olarak mezun ediyoruz. ‘Insani yasat ki devlet yasasin.’ anlayisini siar edinen bir düsünce geleneginden geliyoruz. Dün Ibn Sînâlari, Râzîleri, Aksemseddinleri yetistiren bu medeniyet, bugün de sizleri yetistirdi” dedi.



Törende duygusal anlar

Törende, kisa zaman önce yasamlarini yitiren Prof. Dr. Hakan Tuna ve ögrenci Rüya Mavis de unutulmadi. Fotografi ile arkadaslarinin arasinda olan Rüya Mavis’in diplomasini ise kardesi Güven Mavis, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nun elinden aldi.

Ögrencilere belgelerinin verilmesi ve hekim andinin okunmasinin ardindan keplerin havaya atilmasiyla tören sona erdi.
Kaynak: İHA