Sadikoglu Açiklamasi Malatya'nin Ticari Gelisimi Için Her Platformda Olacagiz

Istanbul’da düzenlenen Gastronomi Fuari’ni degerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Ilimizin ticari hayatinin canli kalmasi için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açidan Malatya gastronomisinin tanitimi adina her platformda var olmaya devam edecegiz” dedi.

Sadikoglu Açiklamasi Malatya'nin Ticari Gelisimi Için Her Platformda Olacagiz


Istanbul Kongre Merkezi’nde "7 Sehir, 7 Bölge, 7 Ülke" mottosuyla 28-30 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuari sona erdi. Fuarda stant açarak AB Cografi Isaret tescilli Malatya kayisisi basta olmak üzere ilin diger cografi isaretli ürünlerini ve yöresel lezzetlerini tanitan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi, üç gün boyunca misafirlerine Malatya rüzgâri estirdi.

Sadikoglu: Ilimizin tanitimi adina her platformda var olmaya devam edecegiz

Gastronomi Turizmi Fuarini degerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi olarak bir noktada ilimizin sanayisini gelistirirken bir yandan da sehrimizin katma degerini yükseltmek, istihdamin önünü açmak, issizlige çözüm bulmak ile ilgili gayret gösteriyoruz. Ilimizin ticari hayatinin canli kalmasi için gastronomi turizmi önemli bir etken. Bu açidan ilimizin gastronomisinin tanitiminda her yerde variz ve var olmaya da devam edecegiz. Istanbul’da düzenlenen Gastronomi Turizmi Fuari’nda Malatya’mizin kayisisini, yemegini ve kültürünü tanitmak için üzerimize düseni yaptik. Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi olarak olmazsa olmazimiz bütün fuarlarda elimizden geldigi kadar Malatya’nin tanitimini yapmaktir. Bu fuarlarin etkisi bir anda degil, biraz zaman geçtikten sonra belli oluyor, umut ediyoruz ki Malatya’mizin tanitimina ve turizmine katki sunmusuzdur. Biz birlikte rahmet ayrilikta azap var düsturu ile hareket ediyoruz. Malatya tek vücut olarak hep birlikte hareket ederse asamayacagi hiçbir mesele olmaz. Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odasi ve tüm sivil toplum örgütleriyle bir araya geldigimiz zaman daha faydali çalismalara imza atariz. Fuara katilim saglayan odamizin meclis baskanina, meclis divanina ve yönetim kurulundan arkadaslarima tesekkürlerimi sunuyorum. Fuara birlikte katilim sagladigimiz Firat Kalkinma Ajansi’na, özellikle genel sekreter Abdulvahap Yogunlu’ya, MAGTAD Baskani Zeki Saygi Bey’e ve yönetimine katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.



Yogunlu: Malatya olarak gastronomi alaninda iyi yoldayiz

Fuarin Malatya’nin tanitimi adina verimli geçtigine vurgu yapan Firat Kalkinma Ajansi (FKA) Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu, “Malatya’nin gerçekten çok farkli, rekabetçi bir mutfagi var. Bunu da burada gelen misafirlerimize sunma firsatimiz oldu. Yine burada Malatya’dan gelen gastronomi temsilcilerimizin diger illerimizden gelen sektör temsilcileri ile tecrübe paylasimlari oldu. Malatya olarak gastronomi alaninda iyi yoldayiz. Firat Kalkinma Ajansi olarak turizme çok büyük önem veriyoruz. Turizm, bölgenin gelisimine ve halkin refahinin artmasina önemli bir katkisi oldugunu düsündügümüz için hedef alanimiza turizmi de kattik. Bu fuarin da ilimiz turizmine büyük katkisi olacagina inaniyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA