Mezzaluna Essiz Italyan Lezzetleriyle Bursa'da

El yapimi Italyan lezzetlerini yillardir Istanbul, Ankara ve Bodrum’da misafirleri ile bulusturan Mezzaluna, simdi Balat’ta, Ergin Concept Yasam Sokagi’nda hizmet vermeye basladi.

Mezzaluna Essiz Italyan Lezzetleriyle Bursa'da
New York Times’in en önemli yemek elestirmenlerinden Bryan Miller tarafindan övgüler alan Mezzaluna, gerçek Italyan lezzetleri ile simdi Bursa’da misafirlerini agirlamaya basliyor. Executive Sef Carmine Antonio Lombardi ve ekibi tarafindan hazirlanan lezzetler sunan Mezzaluna, Istanbul’da Acarkent ve Istinye Park, Ankara’da Bilkent ve Kavaklidere, Bodrum’da Yalikavak Marina’da hizmet verirken, en yeni subesi ile Balat’ta, Ergin Concept Yasam Sokagi’nda yerini aliyor.

Milanolu is adami Aldo Bozzi ve Floransali ünlü mimar Roberto Magris tarafindan 1984 yilinda New York’ta kurulan Italyan restorani Mezzaluna, Amerika’nin disinda ilk olarak 1995 senesinde Istanbul Nisantasi’nda açildi. Italyan lezzetlerini Türk insani ile tanistiran ve Italyanca “yarim ay” anlamina gelen Mezzaluna, gustosunu önemseyenlere Italyan mutfagina has lezzetleri, kaliteden ödün vermeyen anlayisiyla birlikte sunuyor.

Misafirlerine günün her saati keyifli ve gustolu bir yeme içme deneyimi sunan Mezzaluna’da istah açici olarak Italyan mutfaginin vazgeçilmez tatlarindan antipasti tabaklari ile baslayip devaminda odun firininda gerçek ateste pisirilen pizza çesitleri, Italyan lezzet tutkunlarinin vazgeçilmezi makarnalar veya izgara seçenekleri arasinda tercih yapabilirsiniz.

El yapimi gerçek Italyan lezzetlerini simdi Balat’ta, Ergin Concept Yasam Sokagi’nda lezzet tutkunlariyla bulusturacak olan Mezzaluna’nin menüsünde, “Pesto sos gezdirilmis izgara sebze ile sunulan taze ev yapimi burrata / Burrata con verdure grigliate al pesto” burrata severlerin begenisini kazaniyor. Ayni zamanda “Izgara sebzeler, kurutulmus domates, yesil zeytin ve mozzarella peynirli mevsim yesillikleri / Calabrese” de salatalar arasinda ön plana çikiyor.

Mezzaluna’nin menüsünde “Mascarpone peyniri, kakao, espresso, brendi ve savoyerli klasik tiramisu/ Tiramisu” ve “Orman meyveli crema brulee /Crema gratinata con frutti di bosco” gibi bir çok tatli seçenegi de yer aliyor. Gerçek Italyan lezzetlerinin en çok tercih edilen adreslerinden biri olan Mezzaluna, mevsimsel olarak yenilenen menüsünün yani sira, dönemsel olarak hazirlanan sefin spesiyalleri ile de misafirlerini Balat, Ergin Concept Yasam Sokagi’ndaki sik, sicak ve rahat atmosferinde agirlamaya hazirlaniyor.
Kaynak: İHA