Melek Ipek'in Evinde Çekilen Kesif Görüntüleri Ortaya Çikti

Antalya'da, kendisini darbeden ve ellerini kelepçeleyen esini silahla öldürdügü iddiasiyla yargilandigi davada 'ceza verilmesine yer olmadigi'na hükmedilen Melek Ipek'in, dava dosyasinda yer alan görüntülerde, jandarmaya elleri kelepçeli halde, silahi ve fisegi nerden aldigini, av tüfegini nasil kullandigini anlattigi görülüyor Görüntülerde, evdeki 4 av tüfegi, iki kavanoz içerisinde bir miktar esrar ve çok sayida fisek de dikkati çekiyor.

GÜLSEM ADAM - Antalya'da, kendisini darbeden esini silahla öldürdügü iddiasiyla yargilandigi davada "ceza verilmesine yer olmadigi"na hükmedilerek tahliye edilen Melek Ipek'in olaydan kisa süre sonra evinde jandarma esliginde çekilen kesif görüntüleri ortaya çikti.

Dava dosyasinda yer alan görüntülerde, Antalya Il Jandarma Komutanligi ekipleri nezaretinde olayin gerçeklestigi eve götürülen Ipek'ten, elleri kelepçeliyken tüfegi nasil kullandigini göstermesi isteniyor.

Eline kelepçe takilan Ipek, Jandarma Olay Yeri Inceleme ekibinin talebi üzerine av tüfegini eline alarak fisegi tüfegin namlusuna yerlestiriyor. Ipek, jandarma ekibinin silahi ve fisegi nereden aldigi, av tüfegini nasil kullandigi yönündeki sorularini yanitliyor.

Olayin yasandigi evde kaydedilen görüntülerde, jandarmanin yaptigi aramada, evde 4 av tüfegi, iki kavanoz içerisinde bir miktar esrar ve çok sayida fisek bulunmasi dikkati çekiyor.

Görüntülerde Ipek ile kendisine sorular yönelten jandarma arasinda su diyalog geçiyor:

Melek Ipek: "Ellerim kelepçeliydi."

Jandarma: "Kelepçe getir, anahtari olan bir kelepçe."

Jandarma: "Tüfek neredeydi?"

Melek Ipek: "Tüfek orada dayaliydi."

Jandarma: "Tüfek oradaydi, oradan aldin geldin. Tatbikat yaptirmayacagiz, sadece kullanabiliyor mu, nasil oldu, onu gösterecegiz. Tüfegi nasil doldurdugunu göstersin bize. Fisek neredeydi?"

Bu sirada olay yeri inceleme personelinin koltugun üzerine tüfek biraktigi görülüyor.

Melek Ipek: "Fisek de mutfakta çekmecedeydi."

Jandarma: "Oradan aldin?"

Melek Ipek: "Evet, oradan aldim."

Jandarma: "Tüfek, fisek burada. Nasil yaptin bir göster."

Ipek, koltugun üzerine birakilan tüfegi aliyor ve bos fisekleri yerlestirerek nasil kullandigini gösteriyor.

Jandarma: "Tüfegi bu sekilde açtin, bu sekilde doldurdun, kapattin."

Melek Ipek: "Böyle tuttum silahi."

Jandarma: "Bu sekilde ates ettin."

Melek Ipek: "Yani, sonra zaten itismeye basladik, patladi."

Ipek'in gözünün sis oldugu, yüzünde ve vücudunda morluklar oldugu görülüyor.

Öte yandan jandarma ekiplerinin evde yaptigi incelemeyle ilgili görüntüler de olay yeri inceleme tutanaginda yer aliyor.

- Olay ve dava süreci

Servis soförü Ramazan Ipek'in (32), Dösemealti ilçesinde ellerine kelepçe taktigi esi Melek Ipek'i 7 Ocak'ta darbettigi, ertesi gün kadinin sabah saatlerinde ise gidip gelen esini av tüfegiyle öldürdügü ileri sürülmüstü.

Melek Ipek, çikarildigi nöbetçi sulh ceza hakimligince tutuklanmisti. Hazirlanan iddianamede, Melek Ipek hakkinda, "haksiz tahrik" indirimi uygulanarak 18 yildan 24 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istenmisti.

Antalya 3. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanan Ipek, "ceza verilmesine yer olmadigi"na hükmedilerek 26 Nisan'da tahliye edilmisti.

Melek Ipek'in tahliye kararinda "haksiz tahrik altinda ese karsi kasten öldürme" suçundan kamu davasi açilmis ise de olay öncesi ve sirasinda hayatina, vücut bütünlügüne ve cinsel özgürlügüne karsi saldiri nedeniyle savunma zorunlulugu içerisinde hareket eden sanigin, maruz görülecek heyecan, korku ve telastan ötürü eylemi gerçeklestirdigi bilgisi yer almisti.

Ramazan Ipek'in ailesi mahkemenin kararina itiraz etmisti. Itirazi istinaf mahkemesi ele alacak.
Kaynak: AA