Malatya'ya 30 Ilden Gelen Fotograf Sanatçilari Kayisi Hasadini Fotografladi

Malatya'da düzenlenen Battalgazi Kayisi Hasadi Fotograf Maratonu'na katilan 30 ilden fotograf sanatçilari kayisi hasadini fotografladi.

Merkez Battalgazi Belediyesince Firat Kalkinma Ajansi, Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu ve Malatya Fotograf ve Sinema Sanati Derneginin destegiyle gerçeklestirilen yarismanin açilis töreni tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi'nda yapildi.

Birinciye 10, ikinciye 8, üçüncü olan yarismaciya ise 6 bin lira para ödülü verilecek yarismanin açilisinda konusan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, kayisinin sehir için önemine deginerek, "Biz istedik ki bugün baslayacagimiz ve pazar günü aksam sona erecek olan bu yarisma ile Battalgazimiz'de bulunan, Malatyamiz'da bulunan bu zenginlikleri, kayisinin tarladan sofraya yolculugunu, ulusal bazda baska insanlarla paylasalim. Inaniyoruz ki paylastikça çogalacak. Kayisi hasadini çesitli evrelerini ölümsüzlestirmek, daha da ileriye götürmek noktasinda bu tür etkinliklerimize bundan sonraki süreçte de devam edecegiz." diye konustu.

Firat Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Abdulvahap Yogunlu da kayisiyi hasat edip aile, sehir ve ülke ekonomisine katki sunarken yapilan çalismalari dünyanin da bilmesini istediklerini ifade etti.

Konusmalarin ardindan kervansaraydan araçlarla alinan fotografçilar, ilçe sinirlarindaki kayisi hasadinin sürdügü kirsal mahallelere dagitildi.

Fotografçilar, bugün kayisinin agaçtan traktör yardimi ile silkelenip çadir büyüklügündeki bezlere alinmasi, kasalanmasi ve kükürt odalarina alinma sonrasi kurutulmaya birakilip çekirdeginin çikarilmasini fotografladi.

Öte yandan, fotografçilari agirlayan üreticiler, kayisinin Toprak Mahsulleri Ofisinin de alim yapmasi ile degerlendigini, kilograminin 28 liraya kadar alici buldugunu belirterek Tarim ve Orman Bakanligina ve yetkililere tesekkür etti.

Kaynak: AA