LGS'de Kitlesel Basari Gelenegi

Milyonlarca ögrenci ve velinin heyecanla bekledigi LGS sonuçlari açiklandi. Ugur Okullari kitlesel basari gelenegiyle Türkiye’nin gururu oldu. 427 Ugurlu ögrenci yüzde 1’lik dilimde yer almayi basardi.

LGS'de Kitlesel Basari Gelenegi
Liselere Geçis Sinavi’na (LGS) katilan 1 milyonu askin ögrencinin heyecanli bekleyisi sona erdi. Milli Egitim Bakanligi 6 Haziran’da gerçeklestirilen zorlu sinavin ardindan sinav sonuçlari e-okul ve meb.gov.tr adresi üzerinden açikladi.

Sinava hazirlikta yarim asri askin deneyime sahip Ugur Okullarinin ögrencileri kitlesel basarilariyla Türkiye’nin gururu oldu. Sinava katilan 427 Ugur Okullari ögrencisinin yüzde 1’lik dilimde yer aldigini söyleyen Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek “559 ögrencimiz yüzde 2, 892 ögrencimiz yüzde 3, 997 ögrencimiz yüzde 4, 1232 ögrencimiz ise yüzde 5’lik dilimde yer aliyor. Sinavda basari gösteren tüm ögrencilerimizi ve emegi geçen tüm ögretmenlerimiz tebrik ediyorum. 4 yildir okullarimizda aktif olarak kullanilan, kisiye özgü ve yapay zeka tabanli dijital ögrenme- ögretme platformu Metodbox ile pandemi döneminde okul eve tasindi. Her hafta kesintisiz olarak gerçeklestirdigimiz deneme sinavlarimiz, pekistirme odakli ders planlamalarimiz ve deneyimli akademik kadromuzun olusturdugu yayinlarimizla birlikte sinavin nabzini tuttuk” dedi.



Okulun teknolojik olanaklari arastirilmali

Tercih döneminin titizlikle ele alinmasi gereken bir süreç oldugunu söyleyen Ugur Okullari PDR ve Ar-Ge’den Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Baris Sezgin ise sunlari söyledi: “Okulun akademik basarisi ile birlikte teknolojik olanaklarina, Ingilizce dil edinimine ve yurtdisi danismanligina odaklanilmali. Hepimiz hayatimiz boyunca birçok karar aliyor ve yasamimizi sekillendiriyoruz. Bu kararlardan belki de en uzun vadeli etkisi olan ‘meslek seçimi’. Meslek seçiminin temelini ise lise ve üniversite tercihlerimiz olusturuyor. Kisacasi dogru tercih, aslinda iyi bir gelecegin ilk adimi. Çocuklarimizin lise tercihini dogru yapabilmeleri, iyi bir üniversite ve meslege sahip olmak için atacaklari ilk adim. Bu sebeple okullarin arastirilmasi, ögrencinin gelecek beklentilerine ve kisilik özelliklerine uygunlugu incelenmeli. Ögretmen kadrosunun kalitesi, okulun akademik basari, fiziki ve sosyal olanaklari, yabanci dil egitimi, sinav sistemlerine ve müfredata uygun ders içeriklerinin verimli sekilde isliyor olmasi, rehberlik hizmetleri, ders disi faaliyetler önemli kriterler arasinda yer aliyor.”
Kaynak: İHA