Kirsehir, Nigde, Sivas Ve Yozgat'ta Kovid-19 Ile Mücadelede Üçüncü Doz Asi Uygulamasi Basladi

Kirsehir, Nigde, Sivas ve Yozgat'ta, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda saglik çalisanlari basta olmak üzere 50 yas ve üzerindekilere üçüncü doz asi uygulanmasina baslandi.

Kirsehir Egitim Arastirma Hastanesi ile Il Saglik Müdürlügüne bagli tüm birimlerde ve mobil ekipler araciligiyla saglikçilara ve 50 üstü vatandaslara üçüncü doz asilari yapiliyor.

Hastanede görevli hemsire Büsra Erkiliç, bugün itibariyle üçüncü doz asisini yaptirdigini söyledi.

Vatandaslari asi konusunda daha bilinçli olmaya çagiran Erkiliç, "Biz saglikçilar üçüncü doz asimizi olduysak vatandaslarimizin da bu konuya bilinçli yaklasmasini istiyoruz ve asiya davet ediyoruz." dedi.

Vatandaslardan Mahmut Baltaci da Saglik Bakanliginin çagrisindan sonra üçüncü doz asisini yaptirmak için hastaneye geldigini ifade ederek, "Vatandaslarimizin hepsini asiya davet ediyorum. Asiya gelmezseniz biz risk altinda kaliriz. Herkese saglik diliyorum, bu musibetten kurtulmanin yolu asi olmaktir. Biz de devletimizin davetine uyduk ve asimizi olmaya geldik." diye konustu.

- Nigde

Nigde'de Il Saglik Müdürü Dursun Koç, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi asilama ünitesinde gazetecilere, Kovid-19 ile mücadelede en büyük silahin asi oldugunu söyledi.

Kovid-19 ile mücadelede asi yaptirmanin yaninda maske, mesafe, hijyene dikkat etme ve kalabalik ortamlardan mümkün mertebe uzak durulmasi gerektigini belirten Koç, sunlari kaydetti:

“Su an itibariyle birinci ve ikinci doz asilama çalismalarinin yaninda 50 yas üzeri vatandaslarimizin ve saglik çalisanlarinin talepleri dogrultusunda üçüncü doz asilama çalismasi yapiyoruz. Vatandaslarin tercihleri dogrultusunda Sinovac ve BionTech asilarini yapmaya devam ediyoruz. Hedefimiz 18 yas ve üzeri vatandaslarimizin tamamina ulasmak ve asilarini yapmaktir. Nigde’de su an itibariyle 70 ayri noktada asilama çalismalarimiz devam ediyor. Hastanelerimizde saat 24.00’e kadar asilama çalismalari devam ediyor. Sorunlu bu dönemi asabilmemiz için en büyük silah olan asiyi mutlaka herkesin en kisa zamanda yaptirmalari hem kendileri hem toplum sagligi açsindan büyük öneme sahip."

- Sivas

Sivas'ta Numune Hastanesi'nde saglikçilar ve 50 yas üstü vatandaslarin üçüncü doz asilarina baslandi.

Hastanenin asilama servisine gelen vatandaslar, sistemden kimlik ve asi kontrolleri yapildiktan sonra üçüncü doz asilarini oluyor.

Hastanede odyometrist olarak çalisan Metin Yüce, üçüncü doz asisini oldugunu belirterek, "Bu hastaliktan birlikte kurtulmak için herkesi asi olmaya davet ediyorum." dedi.

Sinovac asisinin üçüncü dozunu olan 77 yasindaki Halil Suata ise devletin bugüne kadar Kovid-19'la mücadele kapsaminda aldigi tedbirleri ve asilama çalismalarini memnuniyetle karsiladigini dile getirdi.

Suata, "Devlet bize bakiyor. Bakin buraya gelip ücretsiz asimizi oluyoruz. Bundan daha büyük bir nimet olur mu? Herkes gelsin, asisini yaptirsin ki kul hakki da olmasin. Ben zaten evden çok çikmiyorum ama baskasina bulastirmamak için çok dikkat ediyorum ve asi olarak da önlemimi aliyorum." diye konustu.

- Yozgat

Yozgat'ta iki doz asi olmus 50 yas ve üstü vatandaslar ve saglik çalisanlarin üçüncü doz asi uygulamasi basladi.

Yozgat Sehir Hastanesi'nde yaklasik 300 kisiye üçüncü doz asi uygulandi.

Hastane Bashekimi Dr. Mustafa Kozan, Kovid-19 asi uygulamasinin araliksiz ve sorunsuz sürdügünü söyledi.

Kozan, saglik çalisanlari basta olmak üzere asi olmus 50 yas üstü vatandaslarin üçüncü doz asiya yogun ilgi gösterdigini belirtti.

Kaynak: AA